PURUS Maskarponės sūrio tortas
su Matcha

PORCIJŲ SKAIČIUS: 10

ŠALDYMO LAIKAS: 5 VAL.

KEPIMO LAIKAS: 15 MIN.

PARUOŠIMO LAIKAS: 20 MIN.

Maskarponės sūrio tortas su Matcha

Maskarponės surio tortas su Matcha. ©JAPONISKAZALIA.LT

Purus maskarponės sūrio tortas su Matcha

Elegantiškas purus tortas – tiks net reikliausiems svečiams svečiams. Fantastiškas! – tiesiog tirpsta burnoje…

Pastabos: tešlą kakaviniam pagrindui galima palikti per naktį ir iškepti tik kitą dieną. Paruoštas tortas gali laukti šaldytuve 2 dienas. Toks pat purus ir skanus!

Iš žemiau pateiktų ingredientų gausite nelabai saldų tortą. Jei mėgstate saldžiau, reikėtu įdėti daugiau cukraus pudros. 

INGREDIENTAI:

KAKAVINIAM PAGRINDUI:

  • 280 g miltų
  • 150 g atšaldyto sviesto  
  • 50 g kakavos miltelių
  • 50 g cukraus pudros  
  • 1 kiaušinio
  • žiupsnelio druskos

SŪRIO ĮDARUI:

PARUOŠIMAS:

  1. Sviestą smulkiai supjaustyti. Dubenėlyje sumaišyti visus sausus ingredientus bei susmulkintą sviestą ir pirštais trinti kol pasidarys biri tešla . Įdėti kiaušinį ir išminkyti. Suformuoti rutuliuką, apvynioti folija ir padėti 1 valandai į šaldiklį. Galima šaldytuve palikti per naktį.
  2. Gautą atšaldytą masę sudėti į sviestu išteptą kepimo indą (19 cm skersmens) ir spausdami delnais suformuokite pagrindą bei aukštus kraštelius. Įdėkite į šaldytuvą bent 1 val.
  3. Tartos pagrindą subadykite šakute ir kepkite 15 min 180 laipsnių temperatūroje. Pagrindą gerai būtų prispausti, kad nepakiltu. Aš geriau nesugalvojau, tai į aliuminio folija įbėriau pupelių ir padėjau ant pagrindo. 
  4. Baltą šokoladą ištirpinkite dubenėlyje su vandeniu.
  5. Grietinėlę išplakite iki standžių putų. Atidėkite į šalį.
  6.  Maskarponę išplakite su cukraus pudra ir baltu šokoladu iki vientisos masės. Įmaišykite išplaktą grietinėlę.
  7. Paruoštą įdarą padalinkite į dvi dalis. Į vieną pusę per sietelį įberkite Matcha miltelių ir išmaišykite.
  8. Ant pagrindo supilkite pusę baltos masės, po to pusę žalios masės, padarykite du sluoksnius.Išlyginkite paviršų.
  9. Mažiausiai 4 valandoms palikite šaldytuve. Geriausiai palikti per naktį.
  10. Sustingusį tortą pabarstykite Matcha milteliais ir papuoškite vaisiais. Gaunasi nepaprastai purus bei skanus tortas. Skanaus!

MATCHA

NE TIK MADINGAS GĖRIMAS

PADEDA:

APSAUGOTI NUO VĖŽIO

IŠLAIKYTI JAUNYSTĘ

STIPRINTI IMUNITETĄ

DEGINTI KALORIJAS

RAMYBĖ

GERA ATMINTIS

ENERGIJA

JUMS GALI PATIKTI:

Mango skonio arbata
MANGO HOJICHA
ŽALIOS ARBATOS MILTELIAI
MATCHA TO-GO RINKINYS
MATCHA RINKINYS

DAUGIAU RECEPTŲ:

Bendraukime Facebook. Nepraleiskite mūsų naujienų 🙂