PURUS Maskarponės sūrio tortas
su Matcha
PORCIJŲ SKAIČIUS: 10
ŠALDYMO LAIKAS: 5 VAL.
KEPIMO LAIKAS: 15 MIN.
PARUOŠIMO LAIKAS: 20 MIN.
Maskarponės surio tortas su Matcha. ©JAPONISKAZALIA.LT
Purus maskarponės sūrio tortas su Matcha
Elegantiškas purus tortas – tiks net reikliausiems svečiams svečiams. Fantastiškas! – tiesiog tirpsta burnoje…
Pastabos: tešlą kakaviniam pagrindui galima palikti per naktį ir iškepti tik kitą dieną. Paruoštas tortas gali laukti šaldytuve 2 dienas. Toks pat purus ir skanus!
Iš žemiau pateiktų ingredientų gausite nelabai saldų tortą. Jei mėgstate saldžiau, reikėtu įdėti daugiau cukraus pudros.
INGREDIENTAI:
KAKAVINIAM PAGRINDUI:
- 280 g miltų
- 150 g atšaldyto sviesto
- 50 g kakavos miltelių
- 50 g cukraus pudros
- 1 kiaušinio
žiupsnelio druskos
SŪRIO ĮDARUI:
- 250 g maskarponės sūrio
- 3 šaukštų cukraus pudros
- 50 g balto šokolado
- 250 g plakamosios grietinėlės 30-40% riebumo
- 1 šaukštelio Matcha kulinarijai arba žalios arbatos miltelių
- vaisių dekoracijai
PARUOŠIMAS:
- Sviestą smulkiai supjaustyti. Dubenėlyje sumaišyti visus sausus ingredientus bei susmulkintą sviestą ir pirštais trinti kol pasidarys biri tešla . Įdėti kiaušinį ir išminkyti. Suformuoti rutuliuką, apvynioti folija ir padėti 1 valandai į šaldiklį. Galima šaldytuve palikti per naktį.
- Gautą atšaldytą masę sudėti į sviestu išteptą kepimo indą (19 cm skersmens) ir spausdami delnais suformuokite pagrindą bei aukštus kraštelius. Įdėkite į šaldytuvą bent 1 val.
- Tartos pagrindą subadykite šakute ir kepkite 15 min 180 laipsnių temperatūroje. Pagrindą gerai būtų prispausti, kad nepakiltu. Aš geriau nesugalvojau, tai į aliuminio folija įbėriau pupelių ir padėjau ant pagrindo.
- Baltą šokoladą ištirpinkite dubenėlyje su vandeniu.
- Grietinėlę išplakite iki standžių putų. Atidėkite į šalį.
- Maskarponę išplakite su cukraus pudra ir baltu šokoladu iki vientisos masės. Įmaišykite išplaktą grietinėlę.
- Paruoštą įdarą padalinkite į dvi dalis. Į vieną pusę per sietelį įberkite Matcha miltelių ir išmaišykite.
- Ant pagrindo supilkite pusę baltos masės, po to pusę žalios masės, padarykite du sluoksnius.Išlyginkite paviršų.
- Mažiausiai 4 valandoms palikite šaldytuve. Geriausiai palikti per naktį.
- Sustingusį tortą pabarstykite Matcha milteliais ir papuoškite vaisiais. Gaunasi nepaprastai purus bei skanus tortas. Skanaus!
JUMS GALI PATIKTI:
Bendraukime Facebook. Nepraleiskite mūsų naujienų 🙂