MATCHA GRANOLA BATONĖLIAI

PORCIJŲ SKAIČIUS: 4

PARUOŠIMO LAIKAS: 30 MIN.

ŠALDYMO LAIKAS: 3 VAL.

matcha granola

Matcha granola batonėliai. ©JAPONISKAZALIA.LT

Matcha granola batonėliai

Rytinė energijos dozė. Grūdų, riešutų ir vaisių batonėliai puikiai tinka greitiems pusryčiams arba kaip sveikas užkandis. Batonėlius galima supjaustyti į gabalėlius ir dėti į mėgstamą jogurtą. Skonis fantastiškas!

Antioksidantų ir vitaminų bomba! Ne tik super skanu bet ir super sveika. 

Matcha – „supermaistas”.  Iš vieno puodelio šio gėrimo gauname energijos visai dienai. L-teaninas, esantis arbatoje, didina dopamino ir serotonino koncentraciją, o tai sukelia atpalaiduojantį poveikį, puikią nuotaiką bei gerą savijautą.

KO MUMS REIKĖS:

  • 1 stiklinės avižinių dribsnių (panaudojau 3-jų grūdų dribsnius)
  • 1 stiklinės susmulkintų riešutų (migdolų, anakardžių ar kt.)
  • 1/2 stiklinės sėklų (chia, linų, saulėgrąžų ar kt.)
  • 1/4 stiklinės kokosų sviesto
  • 1/2 stiklinės medaus arba klevų sirupo (pagal skonį)
  • 1 šaukšto MATCHA KOKTEILIAMS arba ŽALIOS ARBATOS MILTELIŲ KULINARIJAI 
  •  1 stiklinės džiovintų vaisių (spanguolių, razinų, figų)

PARUOŠIMAS:

  1. Į sausą ir įkaitintą špižinį puodą įpilti avižinius dribsnius, riešutus ir sėklas ir gerai išmaišyti. Dažnai maišydami kepti apie 10 min. Taip pat galite panaudoti keramikinę keptuvę arba kepti orkaitėje įkaitintoje iki 200 C laipsnių.
  2. Nedideliame įndelyje ištirpinti kokosų sviestą ir medų. Nuimti nuo ugnies.
  3. Į sviesto ir medų mišinį įberti apskrudintus dribsnius, džiovintus vaisius bei Matcha miltelius ir gerai išmaišyti.
  4. Stačiakampę formą iškloti kepimo popieriumi ir supilti masę. Labai stipriai prispausti prie dugno. Laikyti šaldytuve min. 3 val. (Geriausiai paruošti dieną prieš.)
  5. Pjaustykite stačiakampio formos batonėlius.
  6. Batonėlius laikykite šaldytuve.
  7. Batonėlį galite supjaustyti į mažus gabalėlius ir dėti į jogurtą. Puikus pusryčiai!
  8. Skanaus 🙂 

Bendraukime Facebook. Nepraleiskite mūsų naujienų 🙂