MATCHA TRADICINIU BŪDU:

Kaip paruosti matcha

Naudokite tik bambukinius įrankius ir keramikinį dubenėlį. Rekomenduojame nenaudoti metalinių įrankių! Žemiau pateikiame instrukciją, kaip paruošti Usucha (skystesnė Matcha) ir Koicha (tirštesnė Matcha).

 

MUMS REIKĖS:

Matcha arbatos milteliai

Matcha dubenėlis (Chawan)

Matcha bambukinis šaukštas (Chashaku)

Matcha šluotelė (Chasen)

INSTRUKCIJA:

1.

Įpilkite 1/3 dubenėlio karšto vandens ir įdėkite Matchą šluotelę, kad sušiltų. Kai dubenėlis pasidarys karštas, perpilkite vandenį į matavimo indą, o dubenėlį išdžiovinkite popieriniu rankšluosčiu. Pamatuokite 70 ml vandens, jeigu norite paruošti Usuchą, arba 40 ml, kad paruoštumėte Koichą ir palikite, kad atvėst

2.

Bambukiniu šaukšteliu Matcha miltelius įdėkite į dubenėlį (2 šaukštelius, ruošiant Usuchą arba 3-4 šaukštelius, ruošiant Koichą). Labai rekomenduojame miltelius perpilti per sietelį, kad eliminuotumėte grūdelius.

3.

Kai vanduo atšals iki 50-70 C, įpilkite jį į dubenėlį.

Jeigu norite paruošti Usuchą, bambukine šluotele energingai plakite Matchą (W raidės judesiais), kol susidarys oro burbuliukai ir švelnios putos.

Jeigu norite paruošti Koicha, neplakite arbatos. Maišykite švelniai horizontaliai, vertikaliai ir 360 laipsnių apskritimu, kad gautumėte tirštesnę tekstūrą be putų.

Close Menu
×
×

Cart