MATCHA TRADICINIU BŪDU:

Kaip paruosti matcha

Naudokite tik bambukinius įrankius ir keramikinį dubenėlį. Rekomenduojame nenaudoti metalinių įrankių! Žemiau pateikiame instrukciją, kaip paruošti Usucha (skystesnė Matcha) ir Koicha (tirštesnė Matcha).

 

MUMS REIKĖS:

Matcha arbatos milteliai

Matcha dubenėlis (Chawan)

Matcha bambukinis šaukštas (Chashaku)

Matcha šluotelė (Chasen)

INSTRUKCIJA:

1.

Įpilkite 1/3 dubenėlio karšto vandens ir įdėkite Matchą šluotelę, kad sušiltų. Kai dubenėlis pasidarys karštas, perpilkite vandenį į matavimo indą, o dubenėlį išdžiovinkite popieriniu rankšluosčiu. Pamatuokite 70 ml vandens, jeigu norite paruošti Usuchą, arba 40 ml, kad paruoštumėte Koichą ir palikite, kad atvėst

2.

Bambukiniu šaukšteliu Matcha miltelius įdėkite į dubenėlį (2 šaukštelius, ruošiant Usuchą arba 3-4 šaukštelius, ruošiant Koichą). Labai rekomenduojame miltelius perpilti per sietelį, kad eliminuotumėte grūdelius.

3.

Kai vanduo atšals iki 50-70 C, įpilkite jį į dubenėlį.

Jeigu norite paruošti Usuchą, bambukine šluotele energingai plakite Matchą (W raidės judesiais), kol susidarys oro burbuliukai ir švelnios putos.

Jeigu norite paruošti Koicha, neplakite arbatos. Maišykite švelniai horizontaliai, vertikaliai ir 360 laipsnių apskritimu, kad gautumėte tirštesnę tekstūrą be putų.

MATCHA KULINARIJOJE:

Matcha arbatos miltelių naudojimas kulinarijoje sparčiai popularėja ne tik Japonijoje bet ir visame pasaulyje. Ryškiai žalios spalvos milteliai Japonijoje yra naudojami ruošti tradicinius gaminiaus, tokius kaip matcha “mochi“, “monaka”, “manju” ar “castella”. Kitose šalyse Matcha milteliai plačiai naudojami konditerijos gaminiams (ledai, pyragai, sausainiai), Matcha latte bei vaisių ir daržovių kokteiliams. 

Kokteiliams, latte bei kitiems gaminiams galima naudoti Matcha arbatą skirta ceremonijai bet taip pat puikiai tinka 🎯 MATCHA KULINARIJAI.

Ir viena ir kita suteikia stebuklingą poveikį sveikatai!
💚 Matchoje gausu vitaminų, mineralų ir antioksidantų, apsaugančių nuo širdies ligų ir vėžio.
💚 L-teaninas, esantis arbatoje, didina dopamino ir serotonino koncentraciją, o tai sukelia atpalaiduojantį poveikį, puikią nuotaiką ir gerą savijautą.
💚 Matcha taip pat padeda pašalinti pašalinti toksinus iš organizmo bei deginti kalorijas!
💚 Pagerina koncentraciją ir susikaupimą

Abi mūsų MATCHA rūšys gaminamos iš tų pačių nesusuktų arbatžolių, auginamų šešėlyje. Nuskintos arbatžolės sutrinamos akmeniniu grūstuvu iki miltelių. Mūsų Matcha milteliai skirti kulinarijai yra gaminami iš antrojo skynimo lapelių – sutrinamas visas lapelis su gyslelėmis. Matcha skirta ceremonijai gaminama iš pirmo skynimo lapelių, o milteliams naudojama tik minkšta lapelio dalis be gyslelių. Matcha ceremonijai yra saldesnė, o spalva ryškesnė.

RECEPTAI SU MATCHA:

Matcha pudingas su chia sėklomis