KAIP PARUOŠTI ŽALIĄ ARBATĄ?

kaip paruošti arbatą

 Žalios arbatos paruošimas. ®Pixabay

Apačioje aprašytas žalios arbatos paruošimas su visa detalia informacija. Ruošiant žalią arbatą svarbu yra: arbatžolių kiekis, vandens kiekis, vandens temperatūra bei pritraukimo laikas. 

Kaip tinkamai paruošti žalią arbatą?

  1. Į arbatinuką įberkite žaliosios arbatos.
  2. Niekada nenaudokite ką tik užvirinto vandens! Arbatžoles užpilkite virintu ir atvėsintu iki reikiamos temp. vandeniu. Pritraukimo laikas priklauso nuo arbatos rūšies (žr. žemiau). 
  3. Užplikytą žalią arbatą tolygiai išpilstykite į visus, iš anksto paruoštus, puodelius, kas leis išlaikyti skonį ir aromatą. Niekada nepalikite arbatžolių vandenyje! Šiltame vandenyje katechinai išsiskaido, o baltymų padaugėja – gali atsirasti skrandžio skausmai, o pati arbata turės daugiau kartumo.
  4. Kadangi naudojame aukščiausios kokybės rūšinę žalią arbatą, tos pačios arbatžolės gali būti užplikomos tris kartus (kiekvieną kartą pritraukimo laiką prailginkite 15 sek.)
kaip paruosti arbata

1

Užvirinkite vandenį.

2

Virintą vandenį ipilkite į puodelius paruoštus arbatai gerti.

3

Į arbatinuką įberkite žaliosios arbatos lapelių.

Arbatžolių kiekį patikrinkite žemiau esančioje lentelėje arba instrukcijoje ant pakuotės.

4

Arbatžoles užpilkite virintu ir puodeliuose atvėsintu vandeniu.

Nenaudokite ką tik užvirinto vandens! Vandens temperatūra priklauso nuo arbatos rūšies (žr. žemiau esančioje lentelėje). 

5

Arbatinuką uždenkite ir palikite. Pritraukimo laikas priklauso nuo arbatos rūšies (žr. žemiau esančioje lentelėje). ​

6

Užplikytą žalią arbatą tolygiai išpilstykite į visus, iš anksto paruoštus, puodelius, kas leis išlaikyti skonį ir aromatą.

Niekada nepalikite arbatžolių vandenyje! Šiltame vandenyje katechinai išsiskaido, o baltymų padaugėja – gali atsirasti skrandžio skausmai o pati arbata turės daugiau kartumo.​

kaip paruošti arbatą

MATCHA

Matcha arbata daugiausiai naudojama yra Japonijoje arbatos gėrimo ceremonijose. 

Matcha milteliai plačiai naudojami konditerijos gaminiams (ledai, pyragai, sausainiai), Matcha latte bei vaisių ir daržovių kokteiliams. 

TRADICINIU BŪDU

KULINARIJOJE

RECEPTAI SU MATCHA:

Matcha pudingas su chia sėklomis