KAIP PARUOŠTI ŽALIĄ ARBATĄ?
Žalios arbatos paruošimas. ®Pixabay
Apačioje aprašytas žalios arbatos paruošimas su visa detalia informacija. Ruošiant žalią arbatą svarbu yra: arbatžolių kiekis, vandens kiekis, vandens temperatūra bei pritraukimo laikas.
Kaip tinkamai paruošti žalią arbatą?
- Į arbatinuką įberkite žaliosios arbatos.
- Niekada nenaudokite ką tik užvirinto vandens! Arbatžoles užpilkite virintu ir atvėsintu iki reikiamos temp. vandeniu. Pritraukimo laikas priklauso nuo arbatos rūšies (žr. žemiau).
- Užplikytą žalią arbatą tolygiai išpilstykite į visus, iš anksto paruoštus, puodelius, kas leis išlaikyti skonį ir aromatą. Niekada nepalikite arbatžolių vandenyje! Šiltame vandenyje katechinai išsiskaido, o baltymų padaugėja – gali atsirasti skrandžio skausmai, o pati arbata turės daugiau kartumo.
- Kadangi naudojame aukščiausios kokybės rūšinę žalią arbatą, tos pačios arbatžolės gali būti užplikomos tris kartus (kiekvieną kartą pritraukimo laiką prailginkite 15 sek.)
1
Užvirinkite vandenį.
2
Virintą vandenį ipilkite į puodelius paruoštus arbatai gerti.
3
Į arbatinuką įberkite žaliosios arbatos lapelių.
Arbatžolių kiekį patikrinkite žemiau esančioje lentelėje arba instrukcijoje ant pakuotės.
4
Arbatžoles užpilkite virintu ir puodeliuose atvėsintu vandeniu.
Nenaudokite ką tik užvirinto vandens! Vandens temperatūra priklauso nuo arbatos rūšies (žr. žemiau esančioje lentelėje).
5
Arbatinuką uždenkite ir palikite. Pritraukimo laikas priklauso nuo arbatos rūšies (žr. žemiau esančioje lentelėje).
6
Užplikytą žalią arbatą tolygiai išpilstykite į visus, iš anksto paruoštus, puodelius, kas leis išlaikyti skonį ir aromatą.
Niekada nepalikite arbatžolių vandenyje! Šiltame vandenyje katechinai išsiskaido, o baltymų padaugėja – gali atsirasti skrandžio skausmai o pati arbata turės daugiau kartumo.