Selected:

Japoniška žalia arbata milteliai kulinarijai (200 g)

25.00

Japoniška žalia arbata milteliai kulinarijai (200 g)

25.00

Japoniška žalia arbata milteliai kulinarijai (200 g)

Žalia arbata milteliai kulinarijai puikiai tinka gaminant latte, ledus, kokteilius, pyragus ir kitus saldumynus. Pas mus visada gera kaina!

Svoris: 200 g

Turime

Įtraukti į norų sąrašą
Įtraukti į norų sąrašą

Aprašymas

Japoniška žalia arbata milteliai kulinarijai (200 g)

Žalia arbata milteliai kulinarijai tai yra Sencha bei Bancha arbatžolės, sutrintos iki miltelių. Arbatos krūmai auga apšviesti saulės spindulių. Milteliai puikiai tinka gaminant latte, ledus, kokteilius, pyragus ir kitus saldumynus. 

 

Ne visi žalios arbatos milteliai gali būti pavadinti “Matcha”! Kuo jie skiriasi?

Kad žalios arbatos milteliai galėtu būti pavadinti Matcha, ji turi būti gaminami iš itin aukštos kokybės japoniškos arbatos, vadinamos tencha. Krūmeliai turi būti apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių daugiau kaip 20 dienų, o jų lapeliai sukaupti daug chlorofilo. Tada Matcha gauna ryškiai žalią spalvą. Taip pat lapeliuose gaminama daug amino rūgščių, kurios suteikia sodrumo ir saldumo. L-teaninas atpalaiduoja kūną ir protą, suteikia ramybės, tačiau nemigdo.

Nuskintos arbatžolės yra apdorotos karštais garais, išdžiovinamos, bei yra pašalinami koteliai ir visos gyslelės. Taip išgauta Tencha yra sutrinama  akmeniniais grūstuvais iki miltelių.

Matcha arbatos kokybė ir lygis (“grade”) priklauso nuo daugybės faktorių: laiko, kada arbatkrūmiai buvo uždengti ir apsaugoti nuo tiesioginės saulės spindulių (kuo ilgiau, tuo Matcha aukštesnės kokybės), ar lapeliai skinti rankomis ar naudojant specialius įrenginius, kaip ilgai ir smulkiai lapeliai trinti iki miltelių.

Mūsų MATCHA rūšys (skirta ceremonijai ir Matcha milteliai kokteiliams) gaminamos iš tų pačių nesusuktų arbatžolių, sutrintų akmeniniu grūstuvu iki miltelių. Matcha milteliai skirti kokteiliams yra gaminami iš antrojo skynimo lapelių – sutrinamas visas lapelis su gyslelėmis. Matcha skirta ceremonijai, gaminama yra iš pirmo skynimo lapelių, o milteliams naudojama tik minkšta lapelio dalis be gyslelių. Matcha ceremonijai yra saldesnė, o spalva ryškesnė.

Patiekalams, kuriuos kepsite orakaitėje ar virsite –  pyragai, makaronai, sausainiai, ir tt. –  siūlau panaudoti žalios arbatos miltelius. Matcha naudokite tiems patiekalams, kurių nereikia apdoroti termiškai, kad išnaudoti visas Matcha savybes ir naudą sveikatai!

 

Matcha suteikia stebuklingą poveikį sveikatai!

💚 Matchoje gausu vitaminų, mineralų ir antioksidantų, apsaugančių nuo širdies ligų ir vėžio.
💚 L-teaninas, esantis arbatoje, didina dopamino ir serotonino koncentraciją, o tai sukelia atpalaiduojantį poveikį, puikią nuotaiką ir gerą savijautą.
💚 Matcha taip pat padeda pašalinti pašalinti toksinus iš organizmo bei deginti kalorijas!
💚 Padeda susikoncentruoti ir susikaupti

 

Receptus su Matcha galite rasti čia: RECEPTAI

 

Bendraukime Facebook. Nepraleiskite mūsų naujienų 🙂

Papildoma informacija

Svoris 200 g

Jums taip pat gali patikti…

Close Menu
×
×

Cart