Žalios arbatos kokteilis su mangais
ir špinatais
PORCIJŲ SKAIČIUS: 3
PARUOŠIMO LAIKAS: 5 MIN.
ŠALDYMO LAIKAS: 5 MIN.
Žalios arbatos kokteilis su mangais ir špinatais. ©JAPONISKAZALIA.LT
Žalios arbatos kokteilis su mangais ir špinatais
Žalios arbatos kokteilis puikiai tinka pusryčiams – jis puikaus skonio, gaivus, tirštas, bet ir sotus. Labai turtingas vitaminu C, mikroelementų ir antioksidantų, ypač katechinų, kurie slopina ląstelių senėjimą, padeda musų orgamizmui išlaikyti jaunystę bei yra širdies ir kraujagyslių sistemos apsauga.
Rekomenduojame ruošti kokteilį su Gyokuro arbata, kuri pasižymi dideliu kofeino kiekiu. Tačiau dėka amino rūgščių, vadinamų L-teaninu, jis veikia mūsų organizmą kitaip nei kofeinas kavoje. L-teaninas didina dopamino ir serotonino koncentraciją, o dėl jų sintezės smegenyse atsiranda atsipalaidavimas, puiki nuotaika ir gera savijauta. L-teaninas taip pat yra vadinamas “Feel good” amino rūgštimi, kadangi atpalaiduoja kūną ir protą. Gyokuro arbata vertinama yra dėl savo išskirtinio daržovių ir žolių saldaus skonio.
Galima naudoti švežiai supjaustytus mango kubelius, tačiau su šaldytais arbatos kokteilis bus labiau kreminis ir dar gaivesnis.
INGREDIENTAI:
KOKTEILIO PARUOŠIMAS:
- Į plaktuvą įpilti paruoštą ir atšaldytą mėgstamą žalią arbatą SENCHA arba GYOKURO
- Mango supjaustyti kubeliais
- Į plaktuvą sudėti mango ir visus likusius ingredientus
- Maišyti apie 20 sek. arba kol pasidarys tiršta masė
- Kokteilį supilti į stiklines ir dekoruoti mėtų arba špinatų lapeliais
Bendraukime Facebook. Nepraleiskite mūsų naujienų 🙂