MATCHA PANAKOTA SU VYŠNIŲ ŽELE

TINKA VEGANAMS

PORCIJŲ SKAIČIUS: 3

ŠALDYMO LAIKAS: 4 VAL.

PARUOŠIMO LAIKAS: 20 MIN.

Matcha panakota

Matcha panakota su vyšnių žele. ©JAPONISKAZALIA.LT

Matcha panakota su vyšnių uogiene

Panakota ( panna cotta), iš italų kalbos reiškia, „virta grietinėlė”. Matcha panakota su vyšnių uogiene tai yra labai lengvas ir burnoje tirpstantis desertas.

Šiam veganiškam receptui naudojau Agar-Agar miltelius (augalinis želatinos pakaitalas, pagamintas iš raudonųjų jūros dumblių). Lengvai jį naudoti nes greitai sustingsta, skysčiui dar net nespėjus ataušti.

Pastabos: kokosų pienas iš savęs turi saldumo, todėl panakotos sluoksnio labai saldinti nereikia. Užteks kelių lašelių saldaus sirupo. Jei naudosite švežias vyšnias, želės sluoksnis bus maloniai rūgštus. Jei mėgstate saldesnius desertus, į vyšnių sluoksnį galite įdėti agavos sirupo. 

INGREDIENTAI:

PANAKOTA:

  • 400 ml kokosų pieno  
  • 30 ml šilto vandens
  • 1 šaukštelis Matcha kulinarijai miltelių  
  • agavos arba klevų sirupo (pagal skonį) 
  • 1 pakelis Agar-Agar miltelių (augalinis tirštiklis)   
  • mėtų lapų dekoracijai (nebūtina)

VYŠNIŲ ŽELĖ:

  • 150 ml švežių vyšnių be kauliukų arba vyšnių uogienės (iš jų 50 ml palikite dekoracijai)
  • 1/2 šaukštelio Agar-Agar miltelių  
  • 50 ml karšto vandens  
  • mėtų lapų dekoracijai  

PARUOŠIMAS:

  • Nedideliame įndelyje sumaišykite pusę kokosų pieno, Agar-Agar, agavos arba klevų sirupą pagal skonį ir lietai maišydami pašildykite kol užvirs ir Agar-Agar visiškai ištirps.   
  • Nuimkite nuo ugies, įpilkite likusį kokosų pieną ir gerai išmaišykite. Palikite, kad atvėstų. 
  • Mažame keramikiniame dubenėlyje bambukine šluotele gerai suplakite Matcha miltelius su šiltu vandeniu. Jei neturite bambukinės šluotelės galite panaudoti elektrinį latte maišytuvą. 
  • Matchos mišinį įpilkite į atvėsintą kokosų pieno mišinį. Gerai sumaišykite.  
  • Supilstykite pagamintą masę į stiklinius įndelius ir įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų (apie 2 val). 
  • Pašildykite 50 ml vandens su Agar-Agar milteliais, kol milteliai visiškai ištirps ir gerai sumaišykite su vyšniomis arba vyšnių uogiene (apie 50 ml vyšnių palikite dekoracijai).
  • Paruoštą vyšnių masę įpilkite į įndelius su panakota. Dekoruokite metų lapais ir palikite šaldytuve, kad sustingtų. 
  • Skanaus!

Bendraukime Facebook. Nepraleiskite mūsų naujienų 🙂