MATCHA ŠILAUOGIŲ LATTE

PORCIJŲ SKAIČIUS: 1

PARUOŠIMO LAIKAS: 5 MIN

Šilauogių Matcha latte

 Šilauogių Matcha latte | JaponiskaZalia.lt

Šilauogių Matcha latte – pilna antioksidantų

Matcha latte – tai ne tik madingas gėrimas, o tai pat ir antioksidantų ir vitaminų bomba! Ne tik super skanu, bet ir super sveika. 

Matcha – „supermaistas”.  Iš vieno puodelio šio gėrimo gauname energijos visai dienai. L-teaninas, esantis arbatoje, didina dopamino ir serotonino koncentraciją, o tai sukelia atpalaiduojantį poveikį, puikią nuotaiką bei gerą savijautą. L-Teaninas skatina atmintį ir susikaupimą. Matcha taip pat yra pilna antioksidantų. Viena Matcha arbatos dozė per dieną suteikia 5 kartus daugiau antioksidantų nei vaisiai, žalios daržovės, juodasis šokoladas ar kiti produktai.

Šilauogėse gausu vitamino K, mineralų, skaidulų ir polifenolių, kurie pasižymi antioksidacinėmis ir antiuždegiminėmis savybėmis. Jų vartojimas gali padėti pagerinti kraujagyslių sistemos būklę, sumažinti vėžio riziką ir kitas su amžiumi susijusias ligas.

INGREDIENTAI:

PAPILDOMAI:

  • 100 ml migdolų arba kito mėgstamo augalinio pieno (kokosų, sojų) – šalto
  • 100 ml šilauogių 
  • ¼ šauštelio klevo/agavos ekstrakto arba cukraus
  • ½ šaukštelio MATCHA miltelių 
  • ledukų
  • šilauogių dekoracijai (nebūtina)

PARUOŠIMAS:

  1. Šilauoges sutrinkite su agavos sirupu arba cukrumi.
  2. Matcha miltelius įdėkite į dubenėlį (rekomenduojame miltelius perpilti per sietelį, kad eliminuoti grūdelius) ir įpilkite 50 ml šilto vandens. Bambukine šluotele energingai plakite Matchą „W” raidės judesiais, kol susidarys oro burbuliukai ir putos. Jei neturite bambukinės šluotelės, galite panaudoti pieno plakiklį arba kokteilinę. 
  3. Į latte stiklinę arba puodelį įpilkite šilauogių masę. 
  4. Stiklinę pripildykite ledukais.
  5. Ant ledukų įpilkite pieną.
  6. Ant viršaus įpilkite paruoštą Matchą. 
  7. Dekoruokite šilauogėmis ir Matcha milteliais.

PATARIMAS: Ingredientų proporcijas galite keisti pagal savo norus. Svarbiausia atsiminti, kad saldžiausias sluoksnis turėtų atsirasti apačioje, kad išlaikyti kokteilio sluoksnius. 

P.S. Vietoje šilauogių galite panaudoti braškes, avietes ar kitas uogas. 

DAUGIAU RECEPTŲ:

Bendraukime Facebook. Nepraleiskite mūsų naujienų 🙂