„Green of Japan” TAMARYOKUCHA Premium Nagasaki

19.00

„Green of Japan” TAMARYOKUCHA Saemidori Nagasaki

Tamaryokucha 玉緑茶 (ang. curly tea – susukta arbata) –  pavasario derliaus arbata iš apdovanojimus pelniusio arbatos ūkininko. Švelnaus, saldaus (umami) skonio su uogu ir migdolų natomis, bei šviežai skintos žolės aromatu.

Regionas: Nagasaki prefektūra, Kyushu.

Kiekis: 30 g

Svoris: 50 g

Turime

Aprašymas

„Green of Japan” TAMARYOKUCHA Premium Nagasaki

Tamaryokucha 玉緑茶 (ang. curly tea – susukta arbata). Gaminama taip pat kaip Sencha arbatą, tačiau lapeliai nėra formuojami į „adatas”, bet įgauna charakteristinės apvalesnes formos. Švelnaus, saldaus (umami) skonio su uogu ir migdolų natomis, bei šviežai skintos žolės aromatu.
Mūsų Tamaryokucha tai Saemidori ichibancha (pavasario derliaus arbata) iš „Norinsuisan Daijin Sho” apdovanojimus pelniusio arbatos ūkininko Ohyama. Tai Japonijos žemės ūkio ministro apdovanojimas, kuris yra vienas aukščiausių apdovanojimų Japonijos arbatos pasaulyje.

Kadangi arbatai naudojami tik jauniausi ir švelniausi lapeliai, arbatožolės yra smulkios, o jų dydis tolygus.  Lapelių spalva – tamsiai žalia su blizgesiu.

Regionas: Nagasaki prefektūra, Kyushu.

Kultivaras (cultivar): Saemidori. Arbatkrūmai auginami tiesioginėje saulėje. Lapeliai skinami pavasarį.

 

Paruošimo būdas:

  1. Į arbatinuką įberkite žaliosios arbatos.
  2. Niekada nenaudokite ką tik užvirinto vandens! Arbatžoles užpilkite virintu ir atvėsintu iki reikiamos temp. vandeniu. Pritraukimo laikas priklauso nuo arbatos rūšies (žr. žemiau).
  3. Užplikytą žalią arbatą tolygiai išpilstykite į visus, iš anksto paruoštus, puodelius, kas leis išlaikyti skonį ir aromatą. Niekada nepalikite arbatžolių vandenyje! Šiltame vandenyje katechinai išsiskaido, o baltymų padaugėja – gali atsirasti skrandžio skausmai, o pati arbata turės daugiau kartumo.
  4. Kadangi naudojame aukščiausios kokybės rūšinę žalią arbatą, tos pačios arbatžolės gali būti užplikomos tris kartus (kiekvieną kartą pritraukimo laiką prailginkite 15 sek.) arba pridėkite 5 C. 

Arbatos lapelių kiekis: 4 g

Vandens kiekis: 150 ml

Vandens temperatura: 60-70 C 

Laikas: 1 min.  

Daugiau informacijos apie tai kaip teisiklingiai paruošti žalią arbatą rasite čia: KAIP TINKAMAI PARUOŠTI ARBATĄ

 

Bendraukime Facebook

 

 

Papildoma informacija

Svoris 50 g

Jums taip pat gali patikti…