„Green of Japan” Wakocha

14.00

„Green of Japan” Wakocha

Kamairicha (Kamairi Tamaryokucha, 釜炒り玉緑茶) –  švelniai saldaus kepintų riešutų skonio, bei gaivaus aromato žalioji arbata. Tai netradiciniu Japonijai būdu gaminama žalioji arbata.

Regionas: Nagasaki prefektūra, Kyusu sala. Arbatkrūmai auginami tiesioginėje saulėje. Lapeliai skinami pavasarį.

Veislė (cultivar) – Yabukita

Svoris: 50 g

Turime

Aprašymas

„Green of Japan” Wakocha

Wakōcha (和紅茶, Wakocha, Wakoucha, reikšmė: „japoniška juodoji arbata”) – juodoji arbata pagaminta Japonijoje.

Mūsų Wakocha yra užauginta Nagasaki prefektūroje iš Yabukita veislės, kuri yra pati populiariausia Japonijoje. Ji pagaminta Tamaryokucha gamykloje, dėl ko arbatžolės įgauna panašios į Tamaryokucha apvalesnės formos. Wakocha arbatos skonis švelnus ir natūraliai saldus (nereikalauja naudoti cukraus ar citrinos). Wakocha pasižymi charakteristiniu gėlių, o tiksliau orchidėjų aromatu.

Didžiausias kiekis juodosios arbatos gaminamas pietinėse valstybėse arčiau pusiaujo, kaip Indija, Šri lanka, kur arbatkrūmiai yra labiau paveikiami saulės spinduliu. To rezultate, lapeliuose gaminama daugiau katechinų, kurie arbatai suteikia kartumo ir labiau sutraukiančio  pojūčio.

Taip pat skiriasi arbatmedžių rūšys. Pietuose auginamas yra Camelia sinensis assamica veislė, Japonijoje Camelia sinensis sinensis. Augalo veislė turi didelę įtaką arbatos skoniui. Wakocha arbatos skonis švelnesnis ir saldesnis nei indiškos juodosios arbatos.

 

 

Regionas: Nagasaki prefektūra, Kyusu sala. Arbatkrūmai auginami tiesioginėje saulėje. Lapeliai skinami pavasarį.

Veislė (cultivar) – Yabukita

 

Paruošimo būdas:

  1. Į arbatinuką įberkite žaliosios arbatos.
  2. Niekada nenaudokite ką tik užvirinto vandens! Arbatžoles užpilkite virintu ir atvėsintu iki reikiamos temp. vandeniu. Pritraukimo laikas priklauso nuo arbatos rūšies (žr. žemiau).
  3. Užplikytą žalią arbatą tolygiai išpilstykite į visus, iš anksto paruoštus, puodelius, kas leis išlaikyti skonį ir aromatą. Niekada nepalikite arbatžolių vandenyje! Šiltame vandenyje katechinai išsiskaido, o baltymų padaugėja – gali atsirasti skrandžio skausmai, o pati arbata turės daugiau kartumo.
  4. Kadangi naudojame aukščiausios kokybės rūšinę žalią arbatą, tos pačios arbatžolės gali būti užplikomos tris kartus (kiekvieną kartą pritraukimo laiką prailginkite 15 sek.)

Arbatos lapelių kiekis: 4 g

Vandens kiekis: 200 ml

Vandens temperatura: 95 C 

Laikas: 2 min.  

Daugiau informacijos apie tai kaip teisiklingiai paruošti žalią arbatą rasite čia: KAIP TINKAMAI PARUOŠTI ARBATĄ

 

Bendraukime Facebook

 

 

Papildoma informacija

Svoris 50 g

Jums taip pat gali patikti…