„Green of Japan” žalioji arbata BANCHA

7.0012.00

„Green of Japan” žalioji arbata BANCHA

Bancha (番茶, įprasta arbata). Viena iš populiariausių japoniškų arbatų. Turtinga vitaminu C, mikroelementais ir antioksidantais, ypač katechinu, kurie slopina ląstelių senėjimą, padeda musų orgamizmui išlaikyti jaunystę bei padeda apsaugoti mūsų organizmą nuo širdies ir kraujagyslių ligų.

Kiekis: 70 g

Aprašymas

„Green of Japan” žalioji arbata BANCHA

Bancha (番茶, įprasta arbata). Po Sencha arbatos pati populiariausia iš visų japoniškų arbatų. Turtinga vitaminu C, mikroelementais ir antioksidantais, ypač katechinais, kurie slopina ląstelių senėjimą, padeda musų organizmui išlaikyti jaunystę bei yra širdies ir kraujagyslių sistemos apsaugą.

 

Bancha ir Sencha skirtumai

Paprastam vartotojui sunku atskirti Bancha nuo Sencha arbatos.

Auginama ir gaminama taip pat kaip Sencha. Vienas iš skirtumų yra parinktų lapelių dydis ir tekstūra. Sencha arbatai lapeliai skinami tik iš aukštesnių krūmo vietų, kur lapeliai yra švelnesni ir minkštesni. Bancha susideda iš žemiau krūme augančių lapelių, kurie yra storesni ir ne tokie minkšti. Taip pat Bancha arbatai gaminti lapeliai yra skinami vėliau, mūsų Bancha yra iš antro skynimo.

Bancha arbata turi mažiau kofeino nei Sencha o dėl to ir mažiau kartumo. Aukščiau augantys lapeliai gauna daugiau tiesioginės saulės spindulių o katechinų kiekis didesnis nei žemiau augančiuose lapeliuose. Vis dėlto Bancha arbatoje, pagamintoje iš antro skynimo lapelių, katechinų kiekis yra panašus į Senchą.

Katechinai taip pat padeda virškinimui, dėl ko Bancha arbata rekomenduojama gerti 30 min. po valgio. Dėl savo švelnaus skonio, Bancha puikiai dera prie maisto, ypač prie tokių patiekalų, kaip tempura ir jūros gėrybės.

Paruošta arbata – žalsvai auksinės spalvos, švelnaus skonio.

Tuos pačius arbatos lapelius galima užpilti 3 kartus!

 

Paruošimo būdas:

  1. Į arbatinuką įberkite žaliosios arbatos.
  2. Niekada nenaudokite ką tik užvirinto vandens! Arbatžoles užpilkite virintu ir atvėsintu iki reikiamos temp. vandeniu. Pritraukimo laikas priklauso nuo arbatos rūšies (žr. žemiau).
  3. Užplikytą žalią arbatą tolygiai išpilstykite į visus, iš anksto paruoštus, puodelius, kas leis išlaikyti skonį ir aromatą. Niekada nepalikite arbatžolių vandenyje! Šiltame vandenyje katechinai išsiskaido, o baltymų padaugėja – gali atsirasti skrandžio skausmai, o pati arbata turės daugiau kartumo.
  4. Kadangi naudojame aukščiausios kokybės rūšinę žalią arbatą, tos pačios arbatžolės gali būti užplikomos tris kartus (kiekvieną kartą pritraukimo laiką prailginkite 15 sek.)

Arbatos lapelių kiekis: 3-4 g

Vandens kiekis: 150 ml

Vandens temperatura: 90 C 

Laikas: 30 sek. – 1 min.  

Daugiau informacijos apie tai kaip teisiklingiai paruošti žalią arbatą rasite čia: KAIP TINKAMAI PARUOŠTI ARBATĄ

 

Bendraukime Facebook

Papildoma informacija

Svoris N/A
Svoris

130 g, 70 g

Jums taip pat gali patikti…