„Green of Japan” žalioji SENCHA arbata

9.0017.00

„Green of Japan” žalioji SENCHA arbata

Pati populiariausia iš visų japoniškų arbatų. Labai turtinga vitaminu C, mikroelementais ir antioksidantais, ypač katechinu, kurie slopina ląstelių senėjimą, padeda musų orgamizmui išlaikyti jaunystę bei yra širdies ir kraujagyslių sistemos apsaugą.

Augalo veislė (ang. cultivar) – Yabukita, pavasario derliaus

Regionas: Shizuoka

Aprašymas

„Green of Japan” žalioji SENCHA arbata

Sencha arbata (煎茶) – pati populiariausia iš visų japoniškų arbatų.

Sencha arbatos nauda sveikatai:

  • padeda sumažinti laisvųjų radikalų kiekį organizme. Laisvieji radikalai kenkia mūsų organizmo ląstelėms ir pagreitina ląstelių senėjimo procesus. Molekulės pažeidžia DNR ir padidina vėžio išsivystymo riziką. Antioksidantai, kurių gausu žaliojoje arbatoje, jungiasi su laisvaisiais radikalais ir juos neutralizuoja.
  • padeda numesti svorį. Žalioje arbatoje esantis kofeinas padeda pagreitinti medžiagų apykaitą ir siekti ilgalaikių svorio metimo tikslų.
  • padeda stiprinti imunitetą. Arbatoje esantys antioksidantai ir vitaminas C pagerina baltųjų kraujo kūnelių funkcionalumą ir stiprina imuninę sistemą.
  • padeda sumažinti blogojo cholesterolio MTL kiekį
  • padeda pagerinti dantų būklę ir užkirsti kelią ėduonies atsiradimui. Sencha taip pat padeda kovoti su mikrobais burnoje ir taip naikina nemalonų burnos kvapą.

 

Katechinai padeda virškinimui, dėl ko Sencha rekomenduojama gerti 30 min. po valgio. Dėl savo švelnaus skonio, Sencha puikiai dera prie maisto, ypač prie tokių patiekalų, kaip tempura ir jūros gėrybės.

Paruošta arbata – žalsvai auksine spalva, švelnus skonis.

Tuos pačius arbatos lapelius galima užpilti 3 kartus!

 

Augalo veislė (ang. cultivar) – Yabukita, pavasario derliaus

Regionas: Shizuoka

 

Paruošimo būdas:

  1. Į arbatinuką įberkite žaliosios arbatos.
  2. Niekada nenaudokite ką tik užvirinto vandens! Arbatžoles užpilkite virintu ir atvėsintu iki reikiamos temp. vandeniu. Pritraukimo laikas priklauso nuo arbatos rūšies (žr. žemiau).
  3. Užplikytą žalią arbatą tolygiai išpilstykite į visus, iš anksto paruoštus, puodelius, kas leis išlaikyti skonį ir aromatą. Niekada nepalikite arbatžolių vandenyje! Šiltame vandenyje katechinai išsiskaido, o baltymų padaugėja – gali atsirasti skrandžio skausmai, o pati arbata turės daugiau kartumo.
  4. Kadangi naudojame aukščiausios kokybės rūšinę žalią arbatą, tos pačios arbatžolės gali būti užplikomos tris kartus (kiekvieną kartą pritraukimo laiką prailginkite 15 sek.)

Arbatos lapelių kiekis: 2 g

Vandens kiekis: 90 ml

Vandens temperatura: 70-80 laipsnių 

Pritraukimo laikas: 1 min. 

Daugiau informacijos apie tai kaip teisiklingiai paruošti žalią arbatą rasite čia: KAIP TINKAMAI PARUOŠTI ARBATĄ

 

Bendraukime Facebook

Papildoma informacija

Svoris 70 g
Svoris

100 g, 50 g

Jums taip pat gali patikti…