„Green of Japan” žalioji arbata GENMAICHA

12.00

„Green of Japan” žalioji arbata GENMAICHA

Genmaicha arbata (玄米茶) – japoniška žalioji arbata Bancha arba Sencha sumaišyta su kepintais rudais ryžiais (genmai), kurie gali būti spraginti (dėl ko Genmaicha kartais vadinama „popcorn tea“), tačiau tai neturi įtakos galutiniam arbatos skoniui.

 

 

Aprašymas

„Green of Japan” žalioji arbata GENMAICHA

Genmaicha arbata (玄米茶) – japoniška žalioji arbata Bancha arba Sencha sumaišyta su kepintais rudais ryžiais (genmai), kurie gali būti spraginti (dėl ko Genmaicha kartais vadinama „popcorn tea“), tačiau tai neturi įtakos galutiniam arbatos skoniui.

Paruošta arbata yra šviesai gelsvos spalvos ir itin švelnaus riešutų ir kepintų ryžių skonio, kas balansuoja arbatos kartumą. Ji labai mėgstama vaikų ir vyresnio amžiaus žmonių. Arbata turi mažai kofeino. Japonijoje dažnai vartojama prieš pusryčius. Puikiai tinka nuraminti mūsų skrandį.

Genmaicha iš pradžių buvo laikoma žemesnio visuomenės sluoksnio gėrimu, bet laikui bėgant tapo prestižinė. Dabar ji yra viena iš populiariausių ir įdomiausių japoniškų arbatų pasaulyje.

Genmaicha gali būti sumaišyta su Matcha arbatos milteliais (Matcha iri Genmaicha).

 

Arbatą lydi daugybė istorijų.

Viena iš legendų byloja, kad kartą Samurajaus tarnui, vardu Genmai, ruošiant arbatą savo ponui, į arbatos puodelį pribyrėjo kepintų ryžių. Ponas iš pradžių įširdo, bet paragavęs atlyžo – skonis buvo malonus. Taip gimė Genmaicha arbata, kurį savo pavadinimą gavo nuo tarno vardo.

Kita teorija sako, kad brangi arbata buvo sumaišoma su nebrangiais kepintais ryžiais, kad sumažinti jos kainą. Dėka to ne tik turtingi, bet ir vargingiau gyvenantys žmonės galėjo sau leisti ją įsigyti.

 

Genmaicha arbatos nauda sveikatai:

  • Antioksidantai, tokie kaip karotinoidai ir vitaminas C, esantys arbatoje, padeda sustiprinti imuninę sistemą ir pašalina toksinus iš organizmo. Žalioji arbata yra daug turtingesnė antioksidantų nei juodoji arbata ar netgi daržovės!
  • Žalia arbata mažina kraujo spaudimą ir yra patikrinta priemonė kovojant su hipertenzija. Taip pat, reguliariai geriama žalia arbata mažina širdies ligų vystymąsi.
  • Katechino dėka, kuris yra stiprus antioksidantas, padeda apsisaugoti nuo vėžio.
  • Savo sudėtyje turi aktyvų ingredientą, vadinama teaninu, kuris atpalaiduoja protą ir suteikia atpalaidavimo jausmą.

Arbata tinka gerti ir prieš ir po valgio. Dėka mažesnio nei kitose žalios arbatos rūšyse kofeino kiekio, nėra tos arbatos gėrimo apribojimų.

 

Paruošimo būdas:

  1. Į arbatinuką įberkite žaliosios arbatos.
  2. Niekada nenaudokite ką tik užvirinto vandens! Arbatžoles užpilkite virintu ir atvėsintu iki reikiamos temp. vandeniu. Pritraukimo laikas priklauso nuo arbatos rūšies (žr. žemiau).
  3. Užplikytą žalią arbatą tolygiai išpilstykite į visus, iš anksto paruoštus, puodelius, kas leis išlaikyti skonį ir aromatą. Niekada nepalikite arbatžolių vandenyje! Šiltame vandenyje katechinai išsiskaido, o baltymų padaugėja – gali atsirasti skrandžio skausmai, o pati arbata turės daugiau kartumo.
  4. Kadangi naudojame aukščiausios kokybės rūšinę žalią arbatą, tos pačios arbatžolės gali būti užplikomos tris kartus (kiekvieną kartą pritraukimo laiką prailginkite 15 sek.)

Arbatos lapelių kiekis: 3-4 g

Vandens kiekis: 150 ml

Vandens temperatura: 90 C 

Laikas: 30 sek. – 1 min.  

Daugiau informacijos apie tai kaip teisiklingiai paruošti žalią arbatą rasite čia: KAIP TINKAMAI PARUOŠTI ARBATĄ

 

Bendraukime Facebook

Papildoma informacija

Svoris 70 g
Svoris

100 g, 70 g

Jums taip pat gali patikti…