„Green of Japan” Kamairi TAMARYOKUCHA

14.00

„Green of Japan” Kamairi TAMARYOKUCHA

Kamairicha (Kamairi Tamaryokucha, 釜炒り玉緑茶) –  švelniai saldaus kepintų riešutų skonio, bei gaivaus aromato žalioji arbata. Tai netradiciniu Japonijai būdu gaminama žalioji arbata.

Regionas: Kumamoto prefektūra.

Kultivaras (cultivar): Yabukita

Svoris: 50 g

Turime

Aprašymas

„Green of Japan” Kamairi TAMARYOKUCHA

Kamairicha (Kamairi Tamaryokucha, 釜炒り玉緑茶) – tai netradiciniu Japonijai būdu gaminama žalioji arbata. Kitaip nei kitose japoniškose arbatose, kurios yra garinamos, kad sustabdyti oksidacijos procesą, Kamairichos lapeliai yra kaitinami naudojant kama (geležinę keptuvę). Toks kaitinimo metodas yra būdingas Kinijai, o jo rezultate arbata įgauna švelniai saldaus kepintų riešutų skonio. Kitaip nei Sencha arbatos gaminimo procese, lapeliai nėra formuojami į „adatas”, bet įgauna charakteristinės apvalesnes formos.

Kamairicha arbata yra švelniai saldaus kepintų riešutų skonio, bei gaivaus aromato.

 

Kadangi lapeliai yra kaitinami, arbatoje lieka ne itin aukštas katechinų kiekis, dėl ko Kamairichoje beveik nesijaučia kartumo. L-teanino kiekis išlieka vidutiniame lygmenyje, kad duoda arbatai saldumo.

L-teaninas turi teigiamą įtaką nervų sistemai ir smegenų veiklai:

🍵 padeda išlaikyti budraų atsipalaidavimo jausmą

🍵 puikią nuotaiką ir gerą savijautą.

 

Regionas: Kumamoto prefektūra.

Kultivaras (cultivar): Yabukita, pavasario deriaus. Arbatkrūmai auginami tiesioginėje saulėje.

Kas yra KAMAIRICHA?

Kamairicha – labai reta japoniškos arbatos rūšys. Gaminama netradiciniu Japonijai būdu – po skynimo lapeliai yra keitinami, kad sustabdyti oksidaciją, kas yra būdinga Kinijai, bet ne Japonijai. Galiutinis praduktas tai lengvo skonio žalioji arbata, turinti gaivų aromatą,

 

Paruošimo būdas:

  1. Į arbatinuką įberkite žaliosios arbatos.
  2. Niekada nenaudokite ką tik užvirinto vandens! Arbatžoles užpilkite virintu ir atvėsintu iki reikiamos temp. vandeniu. Pritraukimo laikas priklauso nuo arbatos rūšies (žr. žemiau).
  3. Užplikytą žalią arbatą tolygiai išpilstykite į visus, iš anksto paruoštus, puodelius, kas leis išlaikyti skonį ir aromatą. Niekada nepalikite arbatžolių vandenyje! Šiltame vandenyje katechinai išsiskaido, o baltymų padaugėja – gali atsirasti skrandžio skausmai, o pati arbata turės daugiau kartumo.
  4. Kadangi naudojame aukščiausios kokybės rūšinę žalią arbatą, tos pačios arbatžolės gali būti užplikomos tris kartus (kiekvieną kartą pritraukimo laiką prailginkite 15 sek.)

Arbatos lapelių kiekis: 4 g

Vandens kiekis: 150 ml

Vandens temperatura: 85-90 C 

Laikas: 1 min.  

Daugiau informacijos apie tai kaip teisiklingiai paruošti žalią arbatą rasite čia: KAIP TINKAMAI PARUOŠTI ARBATĄ

 

Bendraukime Facebook

 

 

Papildoma informacija

Svoris 50 g

Jums taip pat gali patikti…