Japoniška žalia arbata Premium BANCHA Fukamushi
€13.00
Japoniška žalia arbata Premium BANCHA Fukamushi
Fukamushicha (深蒸し茶, ang. deep-steamed tea) tai Ilgesnį laiką garais apdorota arbata. Bancha tai viena iš populiariausių japoniškų arbatų. Turtinga vitaminu C, mikroelementu ir antioksidantu, ypač katechinu, kurie slopina ląstelių senėjimą, padeda musų orgamizmui išlaikyti jaunystę bei padeda apsaugoti mūsų organizmą nuo širdies ir kraujagyslių ligų.
Svoris: 120 g, 60 g
Aprašymas
Japoniška žalia arbata Premium BANCHA Fukamushi
Premium Bancha Fukamushi (深蒸し茶, ang. deep-steamed tea) tai Ilgesnį laiką garais apdorota arbata. Po Sencha arbatos Bancha yra pati populiariausia iš visų japoniškų arbatų. Turtinga vitaminu C, mikroelementais ir antioksidantais, ypač katechinais, kurie slopina ląstelių senėjimą, padeda musų organizmui išlaikyti jaunystę bei yra širdies ir kraujagyslių sistemos apsauga.
Kas yra Fukamushicha?
Bancha ir Sencha skirtumai
Paprastam vartotojui sunku atskirti Bancha nuo Sencha arbatos.
Auginama ir gaminama taip pat kaip Sencha. Vienas iš skirtumų yra parinktų lapelių dydis ir tekstūra. Sencha arbatai lapeliai skinami tik iš aukštesnių krūmo vietų, kur lapeliai yra švelnesni ir minkštesni. Bancha susideda iš žemiau krūme augančių lapelių, kurie yra storesni ir ne tokie minkšti. Taip pat Bancha arbatai gaminti lapeliai yra skinami vėliau, tai dažniausiai antras ar trečias skynimas. Kuo ankstesnis skynimas, tuo lapeliai jaunesni, minkštesni ir švelnesni o arbata aukštesnės kokybės – kas atsispindi kainoje. Pirmas skirtumas yra kaina. Sencha visada yra brangesnė nei Bancha.
Bancha turi mažiau kofeino nei Sencha o dėl to ir mažiau kartumo. Aukščiau augantys lapeliai gauna daugiau tiesioginės saulės spindulių o katechinų kiekis didesnis nei žemiau augančiuose lapeliuose. Vis dėlto Bancha arbatoje, pagamintoje iš antro skynimo lapelių, katechinų kiekis yra panašus į Senchą.
Katechinai taip pat padeda virškinimui, dėl ko Bancha arbata rekomenduojama gerti 30 min. po valgio. Dėl savo švelnaus skonio, Bancha puikiai dera prie maisto, ypač prie tokių patiekalų, kaip tempura ir jūros gėrybės.
Paruošta arbata – žalsvai auksinės spalvos, švelnaus skonio.
Tuos pačius arbatos lapelius galima užpilti 3 kartus!
Paruošimo būdas:
Arbatos lapelių kiekis: 3-4 g
Vandens kiekis: 150 ml
Vandens temperatura: 90 C
Laikas: 30 sek.
Daugiau informacijos apie tai kaip teisiklingiai paruošti žalią arbatą rasite čia: KAIP TINKAMAI PARUOŠTI ARBATĄ
Bendraukime Facebook
Papildoma informacija
Svoris | 120 g |
---|---|
Svoris | 100 g, 60 g |