Japoniška žalia arbata Premium BANCHA Fukamushi

13.00

Japoniška žalia arbata Premium BANCHA Fukamushi

Fukamushicha (深蒸し茶, ang. deep-steamed tea) tai Ilgesnį laiką garais apdorota arbata. Bancha tai viena iš populiariausių japoniškų arbatų. Turtinga vitaminu C, mikroelementu ir antioksidantu, ypač katechinu, kurie slopina ląstelių senėjimą, padeda musų orgamizmui išlaikyti jaunystę bei padeda apsaugoti mūsų organizmą nuo širdies ir kraujagyslių ligų.

Svoris: 120 g, 60 g

Aprašymas

Japoniška žalia arbata Premium BANCHA Fukamushi

Premium Bancha Fukamushi (深蒸し茶, ang. deep-steamed tea) tai Ilgesnį laiką garais apdorota arbata. Po Sencha arbatos Bancha yra pati populiariausia iš visų japoniškų arbatų. Turtinga vitaminu C, mikroelementais ir antioksidantais, ypač katechinais, kurie slopina ląstelių senėjimą, padeda musų organizmui išlaikyti jaunystę bei yra širdies ir kraujagyslių sistemos apsauga.

Kas yra Fukamushicha?

Fukamushicha (深蒸し茶, ang. deep-steamed tea) tai Ilgesnį laiką garais apdorota arbata. Šis arbatos apdorojimo būdas labiausiai paplitęs Shizuoka prefektūroje.
Lapai iš karto po skynimo yra apdorojami karštais garais, kad būtų sustabdytas oksidacijos procesas ir išliktų subalansuotas skonis, maistinės medžiagos bei ryškiai žalia spalva. Paprastai žalios arbatos garinimo procesas trunka apie 30-40 sek. Palyginimui, Asamushicha yra garinama 20-30 sek., o Fukamushicha 1 min. arba daugiau.
Jei lapeliai apdorojami garais ilgiau, arbatos pavadinime naudojamas priešdėlis „Fukamushi“, pvz. Fukamushi Sencha. Shizuoka prefektūroje ilgesniam garinimui naudojami Sencha, Gyokuro ir Bancha lapeliai.
Nuo garinimo proceso trukmės priklauso galutinis arbatos skonis. Pagrindinis Fukamushi proceso privalumas yra tai, kad skonis intensyvėja, o arbata turi mažiau kartumo. Ilgai garinami lapai tampa minkštesni, dėl ko lengviau lūžta, o naudingos medžiagos greičiau pereina iš lapelių į užpilą. Užplikyta arbata yra tamsesnės spalvos, o apačioje yra daugiau nuosėdų. Ir čia tikrai ne trūkumas!

 

Bancha ir Sencha skirtumai

Paprastam vartotojui sunku atskirti Bancha nuo Sencha arbatos.

Auginama ir gaminama taip pat kaip Sencha. Vienas iš skirtumų yra parinktų lapelių dydis ir tekstūra. Sencha arbatai lapeliai skinami tik iš aukštesnių krūmo vietų, kur lapeliai yra švelnesni ir minkštesni. Bancha susideda iš žemiau krūme augančių lapelių, kurie yra storesni ir ne tokie minkšti. Taip pat Bancha arbatai gaminti lapeliai yra skinami vėliau, tai dažniausiai antras ar trečias skynimas. Kuo ankstesnis skynimas, tuo lapeliai jaunesni, minkštesni ir švelnesni o arbata aukštesnės kokybės – kas atsispindi kainoje. Pirmas skirtumas yra kaina. Sencha visada yra brangesnė nei Bancha.

Bancha turi mažiau kofeino nei Sencha o dėl to ir mažiau kartumo. Aukščiau augantys lapeliai gauna daugiau tiesioginės saulės spindulių o katechinų kiekis didesnis nei žemiau augančiuose lapeliuose. Vis dėlto Bancha arbatoje, pagamintoje iš antro skynimo lapelių, katechinų kiekis yra panašus į Senchą.

Katechinai taip pat padeda virškinimui, dėl ko Bancha arbata rekomenduojama gerti 30 min. po valgio. Dėl savo švelnaus skonio, Bancha puikiai dera prie maisto, ypač prie tokių patiekalų, kaip tempura ir jūros gėrybės.

Paruošta arbata – žalsvai auksinės spalvos, švelnaus skonio.

Tuos pačius arbatos lapelius galima užpilti 3 kartus!

 

Paruošimo būdas:

Arbatos lapelių kiekis: 3-4 g

Vandens kiekis: 150 ml

Vandens temperatura: 90 C 

Laikas: 30 sek.  

Daugiau informacijos apie tai kaip teisiklingiai paruošti žalią arbatą rasite čia: KAIP TINKAMAI PARUOŠTI ARBATĄ

 

Bendraukime Facebook

Papildoma informacija

Svoris 120 g
Svoris

100 g, 60 g

Jums taip pat gali patikti…