Matcha LEDAI SU AVOKADU
PORCIJŲ SKAIČIUS: 4
PARUOŠIMO LAIKAS: 15 MIN.
ŠALDYMO LAIKAS: 4 VAL.
Matcha ledai su avokadu. ©JAPONISKAZALIA.LT
Matcha ledai su avokadu
Puikaus skonio Matcha ledai su avokadu. Kreminės konsistencijos. Dėka Matcha miltelių, ledai turtingi vitamino C, mikroelementų ir antioksidantų.
Ne tik super skanu bet ir super sveika.
Matcha – „supermaistas”. Iš vieno puodelio šio gėrimo gauname energijos visai dienai. L-teaninas, esantis arbatoje, didina dopamino ir serotonino koncentraciją, o tai sukelia atpalaiduojantį poveikį, puikią nuotaiką bei gerą savijautą.
INGREDIENTAI:
- 3 prinokę avokadai
- 1/2 stiklinės kokosų pieno
- 1/4 stiklinės migdolų pieno
- 1 žalioji citrina (lime) – pusė sultims, pusė dekoracijai
- 1 šaukštelis Matcha miltelių (ceremonijai arba kokteiliams)
- 2 šaukštai klevų arba agavos sirupo
- 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto (nebūtina)
- 1/2 stiklinės stambiai pjaustytų pistacijų
- mėtų lapai papuošimui
PARUOŠIMAS:
1. Elektriniame trintuve sumaišykite nuluptus avokadus, pieną, klevų sirupą ir vanilės ekstraktą iki vientisos masės.
2. Per sietelį įberkite Matcha miltelius ir įpilkite sultis išspaustas iš pusės žaliosios citrinos, gerai išmaišykite. Įdėkite į šaldiklį.
3. Po 30 min. išimkite ir maišykite mikseriu kol pasidarys vientisa tiršta masė (apie 5 min.). Dėkite atgal į šaldiklį. Po 30 min. pakartokite.
2. Masę įdėkite į hermetinį įndelį ir šaldykite apie 2,5 val.
3. Paruoštus ledus įdėkite į dubenėlius, pabarstykite pistacijomis ir papuoškite mėtu lapais.
4. Ledai skaniausi minkšti, tai prieš serviravimą leiskite dubenėliams pastovėti 5 min kambario temperatūroje.
Bendraukime Facebook. Nepraleiskite mūsų naujienų 🙂