ŠALTO plIKYMO ARBATA - cold brew

PORCIJŲ SKAIČIUS: 2

PARUOŠIMO LAIKAS: 3 MIN

ŠALDYMO LAIKAS: 6-8 VAL.

Cold brew arbata
Šalto plikymo žalioji arbata – „cold brew”. | JaponiskaZalia.lt

„Šalto plikymo” arbata (Cold brew)  – gaivi alternatyva rytinei kavai. Puiki karštam sezonui!

„Šalto plikymo” (ang. COLD BREW) arbata – tai ne tas pats kaip įprastu būdu plikyta arbata, atšaldyta ledukais. Ji plikoma šaltu vandeniu ir ilgiau laikoma šaldytuve (apie 6 val). Geriausiai jei ruošiama vakare, kad iš ryto galėtumėme mėgautis gaiviu gėrimu. 
 Žemesnoje temperatūroje  išsiskiria mažiau kofeino ir katechinų, dėl ko arbata turės mažiau kartumo ir  daugiau saldaus umami skonio.

Mūsų termo gertuvės tinka ne tik karštai arbatai ruošti, bet ir šalto plikymo arbatai. Šaltą gėrimą išlaiko iki 6-8 val. Iš ryto užtenka tiesiog pasukti žiedą, kad atskirti arbatžoles nuo gėrimo. Jokio papildomo darbo, jokio perkošimo.

Jei neturite specialaus Cold brew butelio, tiks ir ąsotis, bet gėrimą reikės perkošti. Galite paruošti didesnį kiekį, laikyti šaldytuve ir suvartoti geriausiai per 24 val.

Ko mums reikės?

  • 10 g žaliosios arbatos + 1 litras vandens – tinka Sencha (skonis bus daug švelnesnis nei ruošiant karštu būdu, arbata turės daugiau saldumo. Genmaicha (švelnus kepintų ryžių skonis), Hojicha (malonus skrudintų kaštonų skonis, rekomenduojame panaudoti apie 6 g arbatžolių)
  • jei naudosite termogertuvę: 4 g arbatžolių + 300 ml vandens

Paruošimas:

  1. Į termo gertuvės vidinį krepšelį arba ąsotį įdėkite 5 g arbatžolių ir užpilkite 300 ml kambario temperatūros vandens. 
  2. Uždenkite ir palikite šaldytuve mažausia 6 val. arba per naktį. 
  3. Gėrimą geriausia suvartoti per 24 val.

DAUGIAU RECEPTŲ:

Bendraukime Facebook. Nepraleiskite mūsų naujienų 🙂