Selected:

Japoniška žalia arbata BANCHA (80 g)

6.50

Japoniška žalia arbata BANCHA (80 g)

6.50

Japoniška žalia arbata BANCHA (80 g)

Bancha (番茶, įprasta arbata). Viena iš populiariausių japoniškų arbatų. Turtinga vitaminu C, mikroelementu ir antioksidantu, ypač katechinu, kurie slopina ląstelių senėjimą, padeda musų orgamizmui išlaikyti jaunystę bei padeda apsaugoti mūsų organizmą nuo širdies ir kraujagyslių ligų.

Turime

Įtraukti į norų sąrašą
Įtraukti į norų sąrašą

Aprašymas

Japoniška žalia arbata BANCHA (80 g)

Bancha (番茶, įprasta arbata). Po Sencha arbatos pati populiariausia iš visų japoniškų arbatų. Turtinga vitaminu C, mikroelementais ir antioksidantais, ypač katechinais, kurie slopina ląstelių senėjimą, padeda musų organizmui išlaikyti jaunystę bei yra širdies ir kraujagyslių sistemos apsauga.

 

Bancha ir Sencha skirtumai

Paprastam vartotojui sunku atskirti Bancha nuo Sencha arbatos.

Auginama ir gaminama taip pat kaip Sencha. Vienas iš skirtumų yra parinktų lapelių dydis ir tekstūra. Sencha arbatai lapeliai skinami tik iš aukštesnių krūmo vietų, kur lapeliai yra švelnesni ir minkštesni. Bancha susideda iš žemiau krūme augančių lapelių, kurie yra storesni ir ne tokie minkšti. Taip pat Bancha arbatai gaminti lapeliai yra skinami vėliau, tai dažniausiai antras ar trečias skynimas. Kuo ankstesnis skynimas, tuo lapeliai jaunesni, minkštesni ir švelnesni o arbata aukštesnės kokybės – kas atsispindi kainoje. Pirmas skirtumas yra kaina. Sencha visada yra brangesnė nei Bancha.

Bancha turi mažiau kofeino nei Sencha o dėl to ir mažiau kartumo. Aukščiau augantys lapeliai gauna daugiau tiesioginės saulės spindulių o katechinų kiekis didesnis nei žemiau augančiuose lapeliuose. Vis dėlto Bancha arbatoje, pagamintoje iš antro skynimo lapelių, katechinų kiekis yra panašus į Senchą.

Katechinai taip pat padeda virškinimui, dėl ko Bancha arbata rekomenduojama gerti 30 min. po valgio. Dėl savo švelnaus skonio, Bancha puikiai dera prie maisto, ypač prie tokių patiekalų, kaip tempura ir jūros gėrybės.

Paruošta arbata – žalsvai auksinės spalvos, švelnaus skonio.

Tuos pačius arbatos lapelius galima užpilti 3 kartus!

 

Paruošimo būdas:

Arbatos lapelių kiekis: 3 g

Vandens kiekis: 150 ml

Vandens temperatūra: 90 laipsnių 

Pritraukimo laikas: 30 sek. Antro ir trečio karto pritraukimo laiką prailginkite iki 60 sek.

 

Daugiau informacijos apie tai, kaip tinkamai paruošti žalią arbatą rasite čia: ŽALIOS ARBATOS PARUOŠIMAS

Draugaukite su mumis Facebook

Papildoma informacija

Svoris 90 g

Jums taip pat gali patikti…

Close Menu
×
×

Cart