„Green of Japan” HOJICHA arbata, japoniška skrudinta

4.507.50

Japoniška žalioji arbata HOJICHA

HOJICHA arbata (ほうじ茶) tai skrudinta Sencha ir Bancha. Lapai rudi, užpilas oranžinės spalvos. Skonis skrudintų kaštonų ir kakavos. Tinka vaikams ir vyresnio amžiaus žmonėms.

Aprašymas

„Green of Japan” HOJICHA arbata, japoniška skrudinta

Hojicha (ほうじ茶) tai yra skrudinta arbata, Sencha ir Bancha arbatų mišinys. Kadangi arbatos lapai yra rudi o užpilas oranžinės spalvos, ji neatrodo kaip tipiška žalioji arbata.

Hojicha arbata dažniausiai gaminama iš Bancha arba Kukicha arbatų, kurios natūraliai turi mažiau kofeino nei kitos arbatos. Lapeliai yra skrudinami aukštoje temperatūroje ir iš karto atvėsinami. Skrudinimas dar labiau sumažina kofeino kiekį, todėl Hojicha yra švelnesnė, saldesnę. Mažas kofeino kiekis leidžia mėgautis arbata tiek pirmoje, tiek antroje dienos pusėje.

Dėka savo švelnaus skrudintų kaštonų ir kakavos skonio Hojicha arbata yra labai mėgstama vaiku ir vyresnio amžiaus žmonių.

 

Žalios arbatos nauda sveikatai:

  • Antioksidantai, tokie kaip karotinoidai ir vitaminas C, esantys arbatoje, padeda sustiprinti imuninę sistemą ir pašalina toksinus iš organizmo. Žalioji arbata yra daug turtingesnė antioksidantų nei juodoji arbata ar netgi daržovės!
  • Žalia arbata mažina kraujo spaudimą ir yra patikrinta priemonė kovojant su hipertenzija. Taip pat, reguliariai geriama žalia arbata mažina širdies ligų vystymąsi.
  • Dėka katechinui, kuris yra stipus antioksidantas, žalioji arbata padeda apsisaugoti nuo vėžio.

 

Dėl labai mažo kofeino kiekio, Hojicha arbata tinka gėrti vaikams ir vyresnio amžaius žmonėms.

 

HOJICHA ARBATA – PARUOŠIMAS

Tradicinis paruošimo būdas:

  1. Į arbatinuką įberkite žaliosios arbatos.
  2. Niekada nenaudokite ką tik užvirinto vandens! Arbatžoles užpilkite virintu ir atvėsintu iki reikiamos temp. vandeniu. Pritraukimo laikas priklauso nuo arbatos rūšies (žr. žemiau).
  3. Užplikytą žalią arbatą tolygiai išpilstykite į visus, iš anksto paruoštus, puodelius, kas leis išlaikyti skonį ir aromatą. Niekada nepalikite arbatžolių vandenyje! Šiltame vandenyje katechinai išsiskaido, o baltymų padaugėja – gali atsirasti skrandžio skausmai, o pati arbata turės daugiau kartumo.
  4. Tos pačios arbatžolės gali būti užplikomos tris kartus (kiekvieną kartą pritraukimo laiką prailginkite 15 sek.)

Arbatos lapelių kiekis: 3-4 g

Vandens kiekis: 150 ml

Vandens temperatura: 90 C 

Laikas: 30 sek. – 1 min.  

 

Daugiau informacijos apie tai kaip teisiklingiai paruošti žalią arbatą rasite čia: KAIP TINKAMAI PARUOŠTI ARBATĄ

 

Bendraukime Facebook

Papildoma informacija

Svoris 30 g
Svoris

30, 60 g

Jums taip pat gali patikti…