MATCHA CHIA PUDINGAS SU AVIETĖMIS

PORCIJŲ SKAIČIUS: 2

PARUOŠIMO LAIKAS: 10 MIN.

ŠALDYMO LAIKAS: 2 VAL.

Matcha chia pudingas

Matcha Chia pudingas su avietėmis. ©Green of JAPAN

Matcha Chia pudingas su avietėmis

Matcha chia pudingas su avietėmis – energijos šaltinis puikiai dienos pradžiai. Tai paprastas ir sveikas receptas, kuriuo galima mėgautis pusryčiams, ar kai norisi sveikų užkandžių ar desertų. Ir chia, ir Matcha yra pilni antioksidantų ir abi pripažinti „supermaistu“ (ang. „superfood“). Receptas gali būti paruoštas iš anksto, tai puikiai tinka valgio planavimui ar lengvam užkandžiui kelionės metu. 

Japoniška Matcha arbata – SUPERMAISTAS! Antioksidantų ir vitaminų bomba! Ne tik super skanu bet ir super sveika. Skatina atmintį ir susikaupimą.

INGREDIENTAI:

PUDINGUI:

  • 400 ml kokosų, migdolų arba kito mėgstamo augalinio pieno – atšaldyto (geriausiai palikti šaldytuve per naktį)
  • 2 šaušteliai klevo/agavos ekstrakto
  • ½ stiklinės chia sėklų
  • ½ stiklinės avižų dribsnių (sumaltų)
  • 1 šaukštelio Matcha miltelių
  • ½ stiklinės aviečių

PAGARDINIMUI:

  • avietės
  • susmulkinti riešutai (migdolai, graikiški riešutai arba kiti mėgstami riešutai) 

PARUOŠIMAS:

Žaliam sluoksniui:

  1. Sumaišykite maišytuvu pusę atšaldyto pieno, Matcha miltelius ir šaukštelį klevo/agavos ekstrakto iki vientisos masės. Įdėkite avižų dribsnius ir pusę CHIA sėklų ir gerai sumaišykite šaukštu. Palaikykite šaldytuve mažiausiai 2 val. kartais pamaišant šaukštu (rekomenduojame palikti per naktį).

Raudonam sluoksniui:

2. Sumaišykite mikseriu pusę atšaldyto pieno, avietes ir šaukštelį klevo/agavos ekstrakto iki vientisos masės. Įdėkite likusią dalį CHIA sėklų ir gerai sumaišykite šaukštu. Palaikykite šaldytuve mažiausiai 2 val. kartais nuo karto maišant šaukštu (rekomenduojame palikti per naktį).

3. Į stiklines padalinkite žalią ir ant jos raudoną masę.

4. Pagardinkite uogomis ir maltais riešutais.

5. Šaldytuve galima laikyti iki 4 dienų. Skanaus!

 

Bendraukime Facebook. Nepraleiskite mūsų naujienų 🙂