TARTALETĖS - BALTO ŠOKOLADO GANAŠAS
SU MATCHA

PORCIJŲ SKAIČIUS: 8

PARUOŠIMO LAIKAS: 20 MIN.

ŠALDYMO LAIKAS: 4 VAL.

ganašas su matcha

Tartaletės – balto šokolado ganašas su Matcha. ©Green of JAPAN

Tartaletės – balto šokolado ganašas su Matcha 

Balto šokolado ganašas su Matcha – malonaus, saldaus skonio. Ganašas tinka keksiukams, tortams, pyragams. Ganašas gali būti paruoštas iš anksto (net prieš 2 dienas) – kai reikia tiesiog išplakti ir naudoti.

Japoniška Matcha arbata – SUPERMAISTAS (ang. „superfood”)! Tai tikra antioksidantų ir vitaminų bomba! Skatina atmintį ir susikaupimą.

INGREDIENTAI:

PAGRINDUI:

  • 2 pakeliai sausainių
  • 100 g sviesto

GANAŠUI:

  • 1 šaukštelis Matcha miltelių*
  • baltasis šokoladas: 100 gramų
  • riebi grietinėlė (35-40 proc.): 100 gramų
  • mažo dydžio tartaletės dugnas – 6-8 vnt.)(tartaletes dugną galite paruošti pagal receptą, arba įsigyti jau paruoštas) *

PAGARDINIMUI (pagal skonį):

  • vaisiai/džiovinti vaisiai pagal skonį
  • susmulkinti riešutai
  • tarkuotas baltasis šokoladas
  • Matcha milteliai

PARUOŠIMAS:

PAGRINDAS:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 190 C.
  2. Į Zip-lock maišelį įdėkite sausainius ir mediniu šaukštu sutrinkite į smulkius gabalėlius – jei pavyks iki miltelių bus dar geriau. Ištirpinkite sviestą ir įpilkite į maišelį su sausainiais. Labai gerai išmaišykite. 
  3. Masę padalinkite ir išklokite keksiukų ar tartalečių formelių dugną bei kraštus.
  4. Formeles sustatykite ant kepimo skardos, kepkite 15 min. ir iš karto išimkite iš orkaitės. *

GANAŠAS:

 

  1. Paruoškite vandens vonelę (dubenėlį statykite į kitą indą, kuriame įpilta vandens, dėkite ant viryklės). 
  2. Į dubenėlį įpilkite grietinėlę ir užkaitinkite.
  3. Į pašildytą grietinėlę įdėkite papjaustytą į gabalėlius šokoladą ir šildykite, kol šokoladas ištirps.

4. Matcha miltelius sumaišykite su nedideliu kiekiu vandens ir įpilkite į masę. Gerai išmaišykite (geriausia mikseriu).

5. Palikite, kad atvėstų, užklijuokite maistine plėvele (plėvelė turi liesti masę) ir tada nakčiai įdėkite į šaldytuvą.

6.  Kitą dieną išplakite mikseriu, kol gausis tirštas kremas.

7. Masę dėkite į tartaletes. Viršų pabarstykite Matcha milteliais bei tarkuotu baltuoju šokoladu.

*SVARBU

  1.  Pagal receptą skonis gaunasi švelnus. Jei mėgstate intensyviau, galite nežymiai padauginti Matcha miltelių.
  2.  Kepimo laikas gali skirtis, priklausimai nuo orkaitės tipo. 
  3. Tartalečių kiekis priklauso nuo dydžio. 
matcha tartaletės

Bendraukime Facebook. Nepraleiskite mūsų naujienų 🙂