Matcha granola pilna riešutų
PORCIJŲ SKAIČIUS: 3
PARUOŠIMO LAIKAS: 5 MIN.
INGREDIENTAI:
- 1 didelis šaukštas Matcha miltelių + 1 mažas šaukštelis (pabarstimui)
- 1/4 stiklinės medaus
- 2 šaukštai kokosų aliejaus (ištirpinto)
- 1 žipsnelis druskos
- 1 šaukštelis vanilinio ekstrakto
- 3/4 stiklinės migdolų (smulkiai smulkinti)
- 1 stiklinė migdolų (grubiai/rūpiai smulkinti)
- 1/2 stiklinės graikinių riešutų (grubiai smulkinti)
- 1/3 stiklinės moliugų sėklų
PARUOŠIMAS:
- Ikaitinkite orkaitę iki 150 C temperaturos. Kepimo skardą išklokite kepimo popierumi.
- Dubenelyje, istatytame į puodą su karštu vandeniu, įdekite medaus ir palaukite kol ištirps. Dekite druską, vanilinį ekstraktą ir Matcha miltelius.
- Į dubenelį su medumi idekite visus migdolus, graikinius riešutus ir moliugų sėklas ir gerai išmaišykite, kol sirupas padengs visus sausus produktus ir gausis lipnia masė.
- Visą masę padalinkite į daug mažų gabalelių ir perdėkite į kepimo skardą.
- Kepkite apie 15 minučių ir ištraukite iš orkaitės. Palaužykite granolą į smulkesnius gabalelius ir kepkite dar 10 minučių. Ištraukite iš orkaitės ir palikite kol atšals.
- Granolą perdekite į didelį plasmasinį įndą, pabarstykite likusiu 1 šaukštelių Matcha milteliu. Uždarykite indą ir papurkite, kad visus gabalelius padengti Matcha milteliais.
- Serviruokite su miegstamu jogurtu ir vaisiais.