Matcha Granola Pilna Riešutų žalia arbata

Matcha granola pilna riešutų

PORCIJŲ SKAIČIUS: 3

PARUOŠIMO LAIKAS: 5 MIN.

INGREDIENTAI:

  • 1 didelis šaukštas Matcha miltelių + 1 mažas šaukštelis (pabarstimui)
  • 1/4 stiklinės medaus
  • 2 šaukštai kokosų aliejaus (ištirpinto)
  • 1 žipsnelis druskos
  • 1 šaukštelis vanilinio ekstrakto
  • 3/4 stiklinės migdolų (smulkiai smulkinti)
  • 1 stiklinė migdolų (grubiai/rūpiai smulkinti)
  • 1/2 stiklinės graikinių riešutų (grubiai smulkinti)
  • 1/3 stiklinės moliugų sėklų

PARUOŠIMAS:

  1. Ikaitinkite orkaitę iki 150 C temperaturos. Kepimo skardą išklokite kepimo popierumi.
  2. Dubenelyje, istatytame į puodą su karštu vandeniu, įdekite medaus ir palaukite kol ištirps. Dekite druską, vanilinį ekstraktą ir Matcha miltelius.
  3. Į dubenelį su medumi idekite visus migdolus, graikinius riešutus ir moliugų sėklas ir gerai išmaišykite, kol sirupas padengs visus sausus produktus ir gausis lipnia masė.
  4. Visą masę padalinkite į daug mažų gabalelių ir perdėkite į kepimo skardą.
  5. Kepkite apie 15 minučių ir ištraukite iš orkaitės.  Palaužykite granolą į smulkesnius gabalelius ir kepkite dar 10 minučių. Ištraukite iš orkaitės ir palikite kol atšals.
  6. Granolą perdekite į didelį plasmasinį įndą, pabarstykite likusiu 1 šaukštelių Matcha milteliu. Uždarykite indą ir papurkite, kad visus gabalelius padengti Matcha milteliais.
  7. Serviruokite su miegstamu jogurtu ir vaisiais.