MATCHA AVIŽOS PER NAKTĮ

PORCIJŲ SKAIČIUS: 2

PARUOŠIMO LAIKAS: 5 MIN.

ŠALDYMO LAIKAS: MIN 6 VAL.

Matcha ovižos per naktį

Matcha avižos per naktį. ©JAPONISKAZALIA.LT

Matcha avižos per nakatį (ang. overnight oats)

Greičiausiai visi sutiktų, kad net keliolika papildomų minučių ryte yra aukso vertės. Kad nereikėtų pusryčiais rūpintis iš ryto, siūlau išbandyti brinkintą, o ne virtą avižų košę. Košė ruošiama iš vakaro, o ryte belieka pridėti mėgstamiausius priedus.

Košei geriausiai naudoti pilno grūdo nesmulkintus avižinius dribsnius. Jie maistingesni ir košės tekstūra bus geresnė. Kruopas galima užpilti tiek paprastu vandeniu, tiek augaliniu pienu. Košė užpilta pienu bus labiau kreminė. Skonis fantastiškas!

Matcha miltelius visada įdedu ryte. 

Antioksidantų ir vitaminų bomba! Ne tik super skanu bet ir super sveika. 

Matcha – „supermaistas”.  Iš vieno puodelio šio gėrimo gauname energijos visai dienai. L-teaninas, esantis arbatoje, didina dopamino ir serotonino koncentraciją, o tai sukelia atpalaiduojantį poveikį, puikią nuotaiką bei gerą savijautą.

MUMS REIKĖS:

  • 1 stiklinės avižinių dribsnių
  • 1 stiklinės augalinio pieno (migdolų, sojų ar kt.)
  • 1/3 stiklinės sėklų (chia, linų, saulėgrąžų ar kt.)
  • 1 a. š. klevų sirupo (pagal skonį)
  • 1 šaukštelio miltelių MATCHA KOKTEILIAMS 
  • Mėgstamų uogų pagardinimui

Pagrindui:

  • 1/2 stiklinės datulių
  • 1/4 stiklinės augalinio pieno (migdolų, sojų ar kt.)

PARUOŠIMAS:

  1. Avižų dribsnius ir chia sėklas užpilame šaltu pienu, gerai išmaišome ir dedame į sandarų indą. Leidžiame pastovėti 5-10 min ir dar kartą išmaišome. Uždengiame ir dedame į šaldytuvą.
  2. Ryte į dribsnius idedame Matcha miltelių ir gerai išmaišome.
  3. Datules užpilame šaltu augaliniu pienu ir leidžiame pastovėti 10 min. Pieną nupilame ir viską sutriname trintuvėje. 
  4. Įndelio dugną užklojame sutrintomis datulėmis ir ant jų dedame avižų dribsnių masę. 
  5. Uždedame savo mėgstamą pagardinimą. 
  6. Skanaus 🙂

Bendraukime Facebook. Nepraleiskite mūsų naujienų 🙂