„Green of Japan” MATCHA milteliai ceremonijai 400 g

149.00

„Green of Japan” MATCHA ceremonijai 400 g

MATCHA arbata ceremonijaitai ryškaus skonio ir tamsiai žalios spalvos arbata, ruošiama iš aukščiausios rūšies arbatos miltelių. Tinka naudoti arbatos gėrimo ceremonijose. Pas mus geriausia kaina!

Augalo veislė (ang. cultivar) – Yabukita, Okumidori ir Asanoka, pavasario derliaus. Regionas: Kagoshima

Turime

Aprašymas

„Green of Japan” MATCHA milteliai ceremonijai 400 g

Matcha arbata ceremonijai, arbatos milteliai tai yra nesusuktos Tencha arbatžolės, kurios yra akmeniniu grūstuvu sutrintos iki miltelių. Arbatkrūmai yra auginami šėšėlyje – 21 d. iki derlių uždengiami yra bambukiniu stogu, kad apsaugoti juos nuo tiesoginių saulės , kuris neleidžia teinui, konvertuotis į katechiną, kuris duoda arbatai kartumą. Tokiu būdu pagaminta arbata turi daugiau chlorofilo lapelyje. 

Matcha naudojama yra Japonijoje arbatos gėrimo ceremonijose. Ji taip pat naudojama gaminant leduspyragus ir kitus saldumynus. 

Matcha skirta ceremonijai gaminama iš pirmo skynimo lapelių, o milteliams naudojama tik minkšta lapelio dalis be gyslelių. Matcha ceremonijai yra saldesnė, o spalva ryškesnė nei kulinarinės, kurios milteliai gaminami iš antrojo skynimo lapelių – sutrinamas visas lapelis su gyslelėmis.

 

Augalo veislė (ang. cultivar) – Yabukita, Okumidori ir Asanoka, pavasario derliaus

Regionas: Kagoshima

 

Matcha suteikia stebuklingą poveikį sveikatai!
💚 Matchoje gausu vitaminų, mineralų ir antioksidantų, apsaugančių nuo širdies ligų ir vėžio.
💚 L-teaninas, esantis arbatoje, didina dopamino ir serotonino koncentraciją, o tai sukelia atpalaiduojantį poveikį, puikią nuotaiką ir gerą savijautą.
💚 Matcha taip pat padeda pašalinti pašalinti toksinus iš organizmo bei deginti kalorijas!
💚 Pagerina koncentraciją ir susikaupimą

 

Kaip paruošti Matchą?

MUMS REIKĖS:

2 g Matcha arbatos milteliai

Matcha dubenėlis (Chawan)

Matcha bambukinis šaukštas (Chashaku)

Matcha šluotelė (Chasen)

INSTRUKCIJA:

1.

Įpilkite 1/3 dubenėlio karšto vandens ir įdėkite Matchą šluotelę, kad sušiltų. Kai dubenėlis pasidarys karštas, perpilkite vandenį į matavimo indą, o dubenėlį išdžiovinkite popieriniu rankšluosčiu. Pamatuokite 70 ml vandens, jeigu norite paruošti Usuchą, arba 40 ml, kad paruoštumėte Koichą ir palikite, kad atvėst

2.

Bambukiniu šaukšteliu Matcha miltelius įdėkite į dubenėlį (2 šaukštelius, ruošiant Usuchą arba 3-4 šaukštelius, ruošiant Koichą). Labai rekomenduojame miltelius perpilti per sietelį, kad eliminuotumėte grūdelius.

3.

Kai vanduo atšals iki 50-70 C, įpilkite jį į dubenėlį.

Jeigu norite paruošti Usuchą, bambukine šluotele energingai plakite Matchą (W raidės judesiais), kol susidarys oro burbuliukai ir švelnios putos.

Jeigu norite paruošti Koicha, neplakite arbatos. Maišykite švelniai horizontaliai, vertikaliai ir 360 laipsnių apskritimu, kad gautumėte tirštesnę tekstūrą be putų.

 

Receptus su Matcha galite rasti čia: RECEPTAI

 

Bendraukime Facebook. Nepraleiskite mūsų naujienų 🙂

Papildoma informacija

Svoris 400 g

Jums taip pat gali patikti…