Matcha aksesuarai BASIC – arbatos milteliai, šluotelė

Matcha aksesuarai BASIC – arbatos milteliai, šluotelė

Matcha įrankiai arbatos ceremonijai namuose.

Aprašymas

Matcha aksesuarai BASIC – arbatos milteliai, šluotelė

Matcha įrankiai arbatos ceremonijai namuose. Rinkinio sudedamosios dalys:

– Matcha arbata, 30 g (x 2)

– Bambukinė šluotelė Matcha arbatai plakti.

Kas yra Matcha milteliai?

Matcha arbata tai yra nesusuktos arbatžolės, kurios yra akmeniniu grūstuvu sutrintos iki miltelių. Matcha arbata auginama yra šėšėlyje – arbatos krumai uždengiami yra bambukiniu stogu, kad apsaugoti jos nuo tiesoginios saulės, kas neleidžia teinui, konvertuotis į katechiną, kuris duoda arbatai kartumą. Tokiu būdu pagaminta arbata taip pat turi daugiau chlorofilio lapelyje. 

Matcha arbata daugiausiai naudojama yra Japonijoje arbatos gėrimo ceremonijose. Matcha taip pat naudojama gaminant leduspyragus ir kitus saldumynus. 

Matcha skirta ceremonijai gaminama iš pirmo skynimo lapelių, o milteliams naudojama tik minkšta lapelio dalis be gyslelių. Matcha ceremonijai yra saldesnė, o spalva ryškesnė nei Matcha skirta kulinarijai, kurios milteliai gaminami iš antrojo skynimo lapelių – sutrinamas visas lapelis su gyslelėmis.

Kaip paruošti Matcha arbata?

Priklausomai nuo norimo rezultato, Matcha arbata gali būti paruošta dviem budais: daugiau

Instrukcija:

  1. Įpilkite 1/3 dubenėlio karšto vandens ir įdėkite Matchą šluotelę, kad sušiltų. Kai dubenėlis pasidarys karštas, perpilkite vandenį į matavimo indą, o dubenėlį išdžiovinkite popieriniu rankšluosčiu. Pamatuokite 70 ml vandens jeigu norite gauti Usuchą, arba 40 ml kad gauti Koichą ir palikite, kad atvėstų.
  2. Bambukiniu šaukšteliu įdėkite matcha miltelius į dubenėlį (2 šaukštus, kad gauti Usuchą arba 3-4 šaukštus, kad gauti Koichą). Labai rekomenduojame miltelius perpilti per sietelį, kad eliminuoti grūdelius.
  3. Kada vanduo atšals iki 60-70 0C, įpilkite jį į dubenėlį.
  4. Jeigu norite gauti Usuchą, bambukine šluotele energingai plakite matchą (W raidės judesiai) kol pasidarys oro burbuliukai ir švelnios putos.
  5. Jeigu norite gauti Koicha, neplakite arbatos. Maišykite švelniai horizontaliai, vertikaliai, ir 360 laipsnių apskritimu, kad gauti tirštesnę tekstūrą be putų.

Tirštoji arbata

koicha, kaip paruošti matcha, tirštoji matcha

Skystoji arbata

usucha, kaip paruošti matcha, skystoji matcha

 

MATCHA – arbatos milteliai sveikatai, duodantys dar daugiau nei kitos žalios arbatos! Tai yra arbata pripažinta “SUPERMAISTAS”​

– Antioksidantų šaltinis

– Pilna katechinų
– Suteikia ramybės
– Skatina atmintį ir susikaupimą
– Padidina energijos lygmuo
– Degina kalorijas
– Stiprina imunitetą

Bendraukime Facebook. Nepraleiskite mūsų naujienų 🙂

Jums taip pat gali patikti…