Bambukinis šepetėlis Matcha arbatai, 茶筅 kurotake

24.00

Bambukinis šepetėlis Matcha arbatai, 茶筅 kurotake

Bambukinis šepetėlis naudojamas Matcha arbatai plakti. Pagamintas iš vieno galabiuko tamsaus bambuko (kurotake). Šluotelė turi 100 dantukų ir yra skirta Usucha (skystoji Matcha) arbatai ruošti. ECO pakuotėje.

Neturime

Aprašymas

Bambukinis šepetėlis Matcha arbatai, 茶筅 kurotake

Bambukinis šepetėlis Matcha arbatai plakti (taip pat vadinama: „Matcha šluotelė” ar „bambukinė šluotelė„). Šepetėlis pagamintas iš vieno galabiuko tamsaus bambuko (kurotake). Šepetėlis turi 100 dantukų ir yra skirta Usucha (skystoji Matcha) arbatai ruošti. 

 

Kaip paruošti Matcha arbata?

Priklausomai nuo norimo rezultato, Matcha arbata gali būti paruošta dviem budais: Matcha – paruošimo būdai

Instrukcija:

  1. Įpilkite 1/3 dubenėlio karšto vandens ir įdėkite Matchą šluotelę, kad sušiltų. Kai dubenėlis pasidarys karštas, perpilkite vandenį į matavimo indą, o dubenėlį išdžiovinkite popieriniu rankšluosčiu. Pamatuokite 70 ml vandens jeigu norite gauti Usuchą, arba 40 ml kad gauti Koichą ir palikite, kad atvėstų.
  2. Bambukiniu šaukšteliu įdėkite matcha miltelius į dubenėlį (2 šaukštus, kad gauti Usuchą arba 3-4 šaukštus, kad gauti Koichą). Labai rekomenduojame miltelius perpilti per sietelį, kad eliminuoti grūdelius.
  3. Kada vanduo atšals iki 60-70 0C, įpilkite jį į dubenėlį.
  4. Jeigu norite gauti Usuchą, bambukine šluotele energingai plakite matchą (W raidės judesiai) kol pasidarys oro burbuliukai ir švelnios putos.
  5. Jeigu norite gauti Koicha, neplakite arbatos. Maišykite švelniai horizontaliai, vertikaliai, ir 360 laipsnių apskritimu, kad gauti tirštesnę tekstūrą be putų.

koicha, kaip paruošti matcha, tirštoji matcha

Koicha (tirštoji Matcha)

Jeigu norite paruošti Koicha, neplakite arbatos. Maišykite švelniai horizontaliai, vertikaliai ir 360 laipsnių apskritimu, kad gautumėte tirštesnę tekstūrą be putų.

usucha, kaip paruošti matcha, skystoji matcha

Ususcha (skystoji Matcha)

Jeigu norite paruošti Usuchą, bambukine šluotele energingai plakite Matchą (W raidės judesiais), kol susidarys oro burbuliukai ir švelnios putos.

SVARBU: Prieš pirmo naudojimo, šluotelę rekomenduojame palaikyti karštame vandenyje (apie 3-5 min.). Po kiekvieno naudojimo būtina praskalauti ir palikite išdžiūti ant keramikinio stovelio arba pastatyta sausoje vietoje.

 

Kas yra Matcha milteliai?

Matcha arbata tai yra nesusuktos arbatžolės, kurios yra akmeniniu grūstuvu sutrintos iki miltelių. Matcha arbata auginama yra šešėlyje – arbatos krūmai uždengiami yra bambukiniu stogu, kad apsaugoti jos nuo tiesioginės saulės, kas neleidžia teinui, konvertuotis į katechiną, kuris duoda arbatai kartumą. Tokiu būdu pagaminta arbata taip pat turi daugiau chlorofilo lapelyje.

Matcha arbata daugiausiai naudojama yra Japonijoje arbatos gėrimo ceremonijose. Matcha taip pat naudojama gaminant leduspyragus ir kitus saldumynus.

Matcha skirta ceremonijai gaminama iš pirmo skynimo lapelių, o milteliams naudojama tik minkšta lapelio dalis be gyslelių. Matcha ceremonijai yra saldesnė, o spalva ryškesnė nei Matcha skirta kulinarijai, kurios milteliai gaminami iš antrojo skynimo lapelių – sutrinamas visas lapelis su gyslelėmis.

 

Bendraukite su mumis Facebook

Jums taip pat gali patikti…