Keramikinis puodelis Gyokuro arbatai, 40 ml

13.00

Keramikinis puodelis Gyokuro arbatai, 40 ml

Puodelio talpa – 40 ml

Kilmės šalis – Japonija

Turime

Produkto kodas: B0046 Kategorija: Žymos: , , ,

Aprašymas

Keramikinis japoniškas puodelis Gyokuro arbatai, 40 ml

Nedidelios talpos keramikinis puodelis, labai subtilus. Tai klasikinis japoniškas puodelis Gyokuro arba aukštos kokybės Sencha arbatai.

Aukštis 4,3 cm / skersmuo 6cm / talpa 40 ml

 

Gyokuro (玉露) tai yra viena iš kilniausiu iš visų japoniškių, o kartais ir visų pasaulio žaliųjų arbatų. Vertinama yra dėl savo išskirtinio daržovių ir žolių saldaus skonio ir sveikatos savybių.

 

Unikalus gaminimo procesas

Apie tris savaitės iki dėrlių arbata yra uždengiama specialiu bambukinių stogu, kad apsaugoti ją nuo vidurdienio saulės. Augant šėšėlyje, arbata gamina daugiau chlorofilio lapelyje, kurių spalva dėl to tampa tamsiai žalia.

Trumpai (apie 15-20 sek.) įkaitant lapelius naudojant karštus vandens garus sustabdoma yra oksidacija o žalia lapų spalva, lengvas aromatas ir šviežias skonis išlieka.

Budingą Gyokuro arbatai saldų skonį didžiąją dalimi lemia amino rugštys, vadinamas L-teaninu, gaminamas krumelio šaknyje, kuris toliau pereina į lapelius. Auginimas šėšėlyje neleidžia L-teaninui, konvertuotis į katechiną, kuris duoda arbatai kartumą. Šis junginys sustiprina skonį, vadinamą „umami“ arbatoje ir prideda saldumo. Iš visų žalių arbatų, GYOKURO arbatoje yra daugiausiai L-teanino.

Nors ir katechinai yra galingi antioksidantai, be galo naudingi sveikatai, jų kiekis turi būti balansuotas dėl L-teanino kiekio.

 

Kodėl GYOKURO arbata tokia naudinga mūsų sveikatai?

Gyokuro japoniska zalia arbata

♥  Proto budrumas

Gyokuro arbatos krūmai yra auginami šešėlyje, apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių, todėl Gyokuro arbata pasižymi dideliu kofeino kiekiu. Tačiau jis veikia mūsų organizmą kitaip nei kofeinas kavoje. Taip yra dėka amino rūgščių, vadinamų L-teaninu, kuris kartu su kofeinu veikia kaip naudingas stimuliatorius. Aukštas energijos lygmuo išlieka ilgiau bei nėra būdingo kavai širdies plakimo. Tūkstančius metų Zen vienuoliai naudojo žaliąją arbatą, kad išlaikytų proto budrumą ilgos meditacijos metu.

L-teaninas didina neuromediatorių, tokių kaip GABA (gama-amino sviesto rūgštis) – dopamino ir serotonino koncentraciją, o dėl jų sintezės smegenyse atsiranda atsipalaidavimas, puiki nuotaika ir gera savijauta. L-teaninas taip pat yra vadinamas “Feel good” amino rūgštimi, kadangi atpalaiduoja kūną ir protą.

 

♥  Vėžio prevencija

Gyokuro arbatoje gausu bioaktyvių medžiagų, vadinamu „polifenoliais„. Mažo molekulinio svorio polifenoliai – katechinai, o ypač EGCg (epigallocatechin gallate), yra dešimtis kartų stipresni antioksidantai nei vitaminai C ir E. Moksliniai tyrimai įrodė polifenolių naudą onkologinių lygių prevencijai ir vystymuisi: turi įtaką imuniteto korekcijai, veikia uždegimą, stabdo vėžinių lastelių mitybą, slopina fermentų skatinančių vėžio atsiradimą, veiklą. Katechinai apsaugo organizmą nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio organizmui.

 

♥  Širdies sveikata

Didelis žalioje arbatoje katechinų kiekis, kurie kaip stipriausi antioksidantai padeda sumažinti kraujagyslių ir širdies ligų, kaip širdies smūgis, insultas, riziką. Nesaldintos Gyokuro arbatos gėrimas padeda sumažinti kraujospūdįreguliuoti cukraus kiekį kraujyje bei pašalinti toksinus iš organizmo.

Šia arbata taip pat padeda sumažinti cholesterolio, vadinamo LDL (mažo tankio, arba „blogojo“) kiekį. Polifenoliai blokuoja cholesterolio absorbciją žarnyne ir skatina jo išsiskyrimą organizme.

 

♥  Dantų sveikata

Žaliojoje arbatoje yra gausu antioksidantų vadinamų polifenoliais, kurie padeda kovoti su bakterijomis sukeliančiomis dantenų ligas ir tuo pačiu apsaugo nuo nemalanaus burnos kvapo. Jos taip pat padeda apsaugoti nuo burnos vėžio.

 

Paruošimo būdas:

Arbatos lapelių kiekis: 6 g

Vandens kiekis: 60 ml

Vandens temperatura: 50-60 C 

Laikas: 2.5-3 min.  

 

Kaip tinkamai paruošti žalią arbatą sužinokite čia… 

Bendraukime Facebook. Nepraleiskite mūsų naujienų 🙂

Jums taip pat gali patikti…