Žalios arbatos paruošimas

Apačioje aprašytas žalios arbatos paruošimas su visa detalia informacija ir video instrukcija. Ruošiant žalią arbatą svarbu yra: arbatžolių kiekis, vandens kiekis, vandens temperatūra bei pritraukimo laikas. 

Kaip tinkamai paruošti žalią arbatą?

  1. Į pašildytą arbatinuką įberkite žaliosios arbatos.
  2. Niekada nenaudokite ką tik užvirinto vandens! Arbatžoles užpilkite virintu ir atvėsintu vandeniu. Pritraukimo laikas priklauso nuo arbatos rūšies (žr. žemiau). 
  3. Užplikytą žalią arbatą tolygiai išpilstykite į visus, iš anksto paruoštus, puodelius, kas leis išlaikyti skonį ir aromatą. Niekada nepalikite arbatžolių vandenyje! Šiltame vandenyje katechinai išsiskaido, o baltymų padaugėja – gali atsirasti skrandžio skausmai o pati arbata turės daugiau kartumo.
  4. Kadangi naudojame aukščiausios kokybės rūšinę žalią arbatą, tos pačios arbatžolės gali būti užplikomos tris kartus (kiekvieną kartą pritraukimo laiką prailginkite 15 sek.).

Žalios arbatos paruošimas – skaičiai:

Arbatos paruošimas ir serviravimas – video instrukcija

Genmaicha arbata

Gyokuro arbata

Sencha arbata

 

Close Menu
×
×

Cart