Selected:

Japoniška žalioji arbata HOJICHA

4.008.50

Japoniška žalioji arbata HOJICHA

4.008.50

Japoniška žalioji arbata HOJICHA

HOJICHA arbata (ほうじ茶) tai skrudinta Sencha ir Bancha. Lapai rudi, užpilas oranžinės spalvos. Skonis skrudintų kaštonų ir kakavos. Tinka vaikams ir vyresnio amžiaus žmonėms.

Išvalyti
Įtraukti į norų sąrašą
Įtraukti į norų sąrašą

Aprašymas

Japoniška žalioji arbata HOJICHA

Japoniška žalioji arbata Hojicha (ほうじ茶) tai yra skrudinta Sencha ir Bancha arbata. Kadangi arbatos lapai yra rudi o užpilas oranžinės spalvos, ji neatrodo kaip typiška žalioji arbata. 

Arbatos lapeliai yra skrudinti keptuvėse apie 200 °C temperaturoje ir iš karto atvėsinti. Skrudinimas leidžia kofeinui sublimuoti, dėl ko arbatoje nesijaučia kartumo. Deka savo švelnaus skrudintų kaštonų ir kakavos skonio Hojicha arbata yra labai miegstama vaiku ir vyresnio amžiaus žmoniu.

Hojicha arbatos nauda sveikatai:

  • Antioksidantai, tokie kaip karotinoidai ir vitaminas C, esantys arbatoje, padeda sustiprinti imuninę sistemą ir pašalina toksinus iš organizmo. Žalioji arbata yra daug turtingesnė antioksidantų nei juodoji arbata ar netgi daržovės!
  • Žalia arbata mažina kraujo spaudimą ir yra patikrinta priemonė kovojant su hipertenzija. Taip pat, reguliariai geriama žalia arbata mažina širdies ligų vystymąsi.
  • Dėka katechinui, kuris yra stipus antioksidantas, žalioji arbata padeda apsisaugoti nuo vėžio.
  • Hojicha savo sudėtyje turi aktyvų ingredientą, vadinama teaninu, kuris atpalaiduoja protą ir suteikia atpalaidavimo jausmą.

Hojicha arbata tinka gėrti vaikams ir vyresnio amžaius žmonėms.

HOJICHA ARBATA – PARUOŠIMO BŪDAI

 

Tradicinis paruošimo būdas:

Arbatos lapelių kiekis: 3-4 g

Vandens kiekis: 150 ml

Vandens temperatura: 90 C 

Laikas: 30 sek. – 1 min.  

Daugiau informacijos apie tai kaip teisiklingiai paruošti žalią arbatą rasite čia: KAIP TINKAMAI PARUOŠTI ARBATĄ

 

Bendraukime Facebook

Papildoma informacija

Svoris

100 g, 50 g

Jums taip pat gali patikti…

Close Menu
×
×

Cart